Етапи створення web-сайту

Етапи створення web-сайту

Створення сайтів процес довгий, трудомісткий і складається з декількох етапів. Як правило, над розробкою повноцінного web-сайту працюють кілька фахівців: менеджер проекту, дизайнер, верстальник, програміст, копірайтер і SEO-спеціаліст. Тільки в разі злагодженої роботи та орієнтуванні на результат можна зробити якісний ресурс на перших позиціях в пошуковій видачі.

Які ж основні етапи створення сайту?

1. Маркетингові дослідження

На першому етапі народжується ідея сайту і проводиться маркетингове дослідження для того, щоб визначити цільову аудиторію майбутнього сайту і які проблеми користувачів може вирішити даний ресурс.

2. Технічне завдання

Після всіх досліджень можна приступати до написання технічного завдання. Без цього документа коректна робота всіх фахівців просто неможлива. У завданні слід чітко описати структуру сайту, бажане наповнення. Найбільш продуктивно робота буде вестися з менеджером проекту, який дасть поради і допоможе правильно скласти технічне завдання.

3. Дизайн

Дизайнер створює повний макет всіх сторінок сайту з промальовуванням всіх графічних елементів: банерів і кнопок. А так же розміщення блоків в правильному порядку з точки зору комфортного користування ресурсом. Погодивши макет з замовником, він передається верстальнику.

4. Верстка

Верстка - процес перекладу дизайну в програмну мову HTML, зрозумілу браузеру, а краще - всім браузерам. Користувачі заходять на сайт з різних браузерів і дуже важливо, щоб сайт відображався коректно в будь-якому з них.

5. Програмування

У невеликих проектах верстка і програмування виконується одним фахівцем, чого не скажеш про великі сайти. Програміст створює всі динамічні елементи по сторінках ресурсу (переходи, форуми і т.д.) і панель адміністратора для подальшого управління власником сайту.

6. Публікація в мережі

Після того, як сайт повністю створений, необхідно викласти його на якісний сервер - хостинг. До вибору хостингу потрібно підійти дуже серйозно, тому що сумнівні сервера можуть давати часті збої в роботі і тоді не тільки користувачі не зможуть зайти на сайт деякий час, але ще є можливість, що пошуковий робот не побачить ресурс і перестане його індексувати.

7. Наповнення контентом

Написанням унікального і якісного контенту для сайту займається копірайтер. Від його кваліфікації залежить, чи сподобається текст пошуковим роботам і відвідувачам, які не стануть читати заїжджені нудні фрази.

8. Seo-оптимізація

На цьому етапі важливо правильно розкрутити сайт. SEO-фахівці займаються просуванням сайту під ключові запити. Цей процес найтриваліший і вимагає фінансових вкладень. Тільки фахівець з досвідом зможе вивести сайт на належний рівень.

9. Технічна підтримка

Коли створення індивідуального сайту повністю закінчено, сайт працює в інтернеті, його потрібно періодично обслуговувати - оновлювати контент, чистити від вірусів і підвищувати позиції сайту в пошуковій видачі. Компанія «Полюс Альфа» надає технічну підтримку сайту в перший рік безкоштовно.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (1 голос)

Обговоримо Вашу
ідею?

×

Обговоримо Вашу ідею?