Кілька порад щодо оптимізації заголовків сторінок

Кілька порад щодо оптимізації заголовків сторінок

Заголовки сторінок – це те, що в першу чергу допомагає зрозуміти пошуковим системам, про що йде мова на вашому сайті. Як компанії, яка ось уже котрий рік займається створенням сайтів − «Полюс Альфа» є чим поділитися з користувачами, кому цікаві всі нюанси розкрутки від «а» до «я». І таку річ, як правильне складання заголовків нізащо не можна випускати з уваги або нехтувати її важливістю. Розберемо найважливіші моменти, які потрібно неодмінно враховувати, якщо ви перед собою ставите зробити заголовки сторінок привабливими для пошукових систем.

Найперша і найбільш актуальна проблема – це зловживання використанням ключових слів у заголовках. Такий підхід може бути розцінений пошуковими системами, як спам і тоді не минути вам довгих перевірок від Гугл на предмет застосування спамових методів розкрутки. Загалом, увага гарантована, тільки не та, що була потрібна спочатку. Найшвидший спосіб втратити свою репутацію, тому краще просто уникати повторів ключових слів.

Але повтором може вважатися навіть те, що повторили заголовок в описі сторінки, іменованому як meta description. Краще відмовитися від будь-якого повторення, а завжди прагнути до унікальності. Замість звичного копіювання, спробуйте в описі відобразити суть переданої на сторінці інформації.

Що стосується довжини заголовків, то відображаються найчастіше 65 символів, тому краще і дотримуватися такої довжини, адже в іншому випадку вони будуть урізатись пошуковими системами і не завжди з кінця. При цьому заголовок повинен бути складений не тільки з урахуванням обраного ключового слова, але і нести певне смислове навантаження.

Як би ви не намагалися догодити пошуковим роботам, але в кінцевому підсумку весь контент читається набагато частіше реальними людьми, саме тому заголовки потрібно складати вдумливо. Це саме те, що відрізняє професійну розкрутку сайтів від невмілої і неякісної. У першому випадку, і грамотно просуваються пошукові запити, і матеріал приваблює людей своєю значимістю і корисністю. Тут можна ще раз згадати про пораду щодо довжини заголовка – 65 символів, адже це найбільш оптимальний варіант для візуального сприйняття і засвоєння інформації при швидкому перегляді.

Привертають читачів і найбільш унікальні і оригінальні заголовки сторінок аж до того, що заходять виключно від цікавості, а в підсумку стають постійними відвідувачами вашого ресурсу. Умійте задати родзинку і індивідуальність навіть самому високочастотному запиту, і відвідувач неодмінно це оцінить. А ця ж симпатія читачів здатна зіграти вам на руку, оскільки допоможе заробити більше високу репутацію в очах пошукових систем.

Використовуючи ці прості поради та підказки, абсолютно нескладні для виконання, можна домогтися значних результатів у просуванні будь-якого сайту, нехай і не так швидко дають свої плоди, як спамові методи, зате надовго і вже точно надійніше!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (1 голос)

Обговоримо Вашу
ідею?

×

Обговоримо Вашу ідею?