Макет сайту і етапи його створення

Макет сайту і етапи його створення

Розробка сайту від компанії «Полюс Альфа» − це багатоетапна робота, яка починається в першу чергу з створення макета сайту. Він являє собою приблизну картинку, яка максимально чітко відображає зовнішній вигляд майбутніх сторінок сайту. Макет сайту асоціативно можна порівняти з зародком ресурсу, який є обов'язковим при розробці будь-якого сайту на його початковій стадії. Той етап, коли планування переходить в дію. Створюється макет в графічному редакторі і є точним аналогом візуальної частини майбутнього сайту.

Створенню макета сайту передує розробка і підготовка дизайну сайту. На цьому етапі потрібно визначитися з колірною моделлю, підготувати графіку, яка планується до розміщення. Програм для створення макета дуже багато, як графічних редакторів, так і онлайн сервісів, але переважна більшість веб-майстрів воліють використовувати фотошоп. Розробку макету сайту з великою впевненістю можна назвати творчим процесом, адже саме тут закладаються основи і в підсумку саме від цього етапу і залежить кінцевий результат – готовий сайт. Далі до нього, як ви вже знаєте, застосовується розкрутка сайту і починається плавання на просторах мережі інтернет. І куди запливе ваш ресурс залежить від майстерності і навичок фахівців.

Щоб що розробляється корпоративний сайт або інтернет магазин, вийшли вдалими, потрібно постаратися на етапі створення макета. При роботі з макетом потрібно дотримуватися цілого переліку вимог та правил. Наприклад, має бути відповідність макета встановленим форматам, враховані особливості всіх основних браузерів, використання стандартних шрифтів і т.д.

Можна виділити в процесі створення макета сайту наступні етапи:

  1. Визначення розмірів сайту. Можна створити сайту з фіксованою шириною, яка відповідає роздільній здатності монітора. У разі розробки адаптивного сайту, макет створюється для кожної роздільної здатності окремо, тобто підбирається своя ширина.
  2. Вибір фону для макета сайту. Фоном для сайту є не тільки його кольорове оформлення, але також і забезпечення його цілосності, гармонійного сприйняття. Фон може бути текстурованим, комбінованим, колірним або ж складатися з повногабаритного зображення.
  3. Робиться розмітка макета. На цьому етапі виділяються основні модулі сайту. Паралельно з розміткою можливе включення додаткових блоків в основній частині або в будь-якому іншому модулі.
  4. Робота з «шапкою» сайту. Визначається фон шапки і вставляються графічні і основні елементи – назва, слоган, логотип і т.д.
  5. Створення навігаційного меню. Вибирається місце, визначаються розміри для навігаційного меню, робота з його текстової складової.
  6. Створення підвалу (футера) сайту. Також слідує визначення фону, потім робиться розмітка футера з подальшою вставкою графічних елементів. Оскільки це тематичне закінчення сторінки, то і графіка повинна бути виконана в приглушених тонах.
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Рейтинг 2.75 (2 голосов)

Обговоримо Вашу
ідею?

×

Обговоримо Вашу ідею?