Найпоширеніші помилки по створенню інтернет магазинів

Найпоширеніші помилки по створенню інтернет магазинів

Інтернет магазин на сьогоднішній день є однією з ключових складових від всіх продажів компанії, оскільки кількість інтернет користувачів зростає з кожним днем. Тому послуга розробки та створення інтернет магазинів користується підвищеним попитом.

Отже, вкрай важливо знати, які помилки можуть стати фатальними для вашого порталу, на який ви робите великі ставки.

Помилка №1

До запуску ресурсу не було проведено маркетингове дослідження цільової ніші ринку. Таку помилку допускають багато початкових акул бізнесу, які мають дуже туманне уявлення про своїх потенційних клієнтів. Якщо наполегливо ігнорувати цю інформацію, шанси на успіх будуть дуже малі.

Помилка №2

Немає діалогу з клієнтом, а в блоці з контактами вказано тільки телефон. Цей підхід вельми недружелюбний для інтернет аудиторії і навряд чи підвищить вашу популярність в мережі.

Помилка №3

Занадто заплутаний розрахунок за придбаний товар, немає можливості провести оплату за допомогою електронних грошей, мало варіантів оплати. Сьогодні у більшості інтернет користувачів є електронні гаманці або, на крайній випадок, рахунки з можливістю оплати в інтернеті, тому не варто обходити стороною ці варіанти.

Помилка №4

Відсутність бренду. Це може позначитися негативно на впізнаваності і зростанні популярності інтернет-магазину. Розробка бренду хоч і є витратною, але підвищує рівень довіри і впізнаваність в реальному житті. Варто також акцентувати увагу на недоліках, які допускаються в технічній частині.

Недолік фінансів, який негативно позначається на функціональності сайту. Якщо клієнт замовляє сайт з мінімальним пакетом послуг, потрібно готуватися до того, що сайт буде являти собою шаблонне рішення, яке буде, швидше за все, нагадувати сайт-візитку або блог.

Економія коштів погано позначається і на дизайні сайту, адже, як відомо, перше враження складається саме з візуальною складовою. Недоладний, агресивний дизайн, відсутність пізнаваного логотипу погано впливають на конверсію.

До падіння популярності і відвідуваності призводить погана структуризація каталогу з товарами. До цієї ж помилки можна віднести погане юзабіліті, тобто, неправильну навігацію, яка призводить до того, що користувач насилу може знайти необхідний йому товар або послугу. У підсумку, навіть якщо товар був знайдений, покупка навряд чи буде оформлена.

Ще одна помилка оформлення сайту - перевантажений інтерфейс. Найчастіше бажання власника сайту продемонструвати велику кількість товарів призводить до того, що користувачеві стає дуже складно зорієнтуватися в подібній каші. Якщо на додаток до цього сайт перевантажений графікою і анімацією, шансів у такого ресурсу на успіх дуже небагато.

Щоб уникнути цих, і інших помилок, які допускаються при розробці інтернет магазину, варто звернутися до професіоналів - компанії «Полюс Альфа». Досвідчені розробники створять індивідуальний дизайн, логотип, проведуть стратегію і аналіз ринку, щоб ваш інтернет магазин був на 100% ефективним і приносив вам хороший дохід.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (1 голос)

Обговоримо Вашу
ідею?

×

Обговоримо Вашу ідею?