Навіщо потрібен аудит сайту?

Навіщо потрібен аудит сайту?

Постійне зростання числа сайтів змушує власників кожного ресурсу постійно відстежувати зміни в алгоритмах пошукових систем, стежити за конкурентами і оперативно реагувати на всі зміни.

У таких складних умовах одним з найефективніших інструментів, які допомагають стежити за станом сайту, є SEO аудит сайту. Під цією назвою мається на увазі комплекс дій, спрямованих на всебічний збір інформації про конкретний сайт.

Аудит сайту складається з декількох етапів:

  • Базовий;
  • Перевірка технічної сторони сайту;
  • Аналіз структури;
  • Аудит текстового наповнення (текстів).

SEO аудит обов'язково потрібно проводити в тому випадку, якщо ви регулярно купуєте унікальний контент, проводите оптимізацію сторінок. Проведення цього комплексу заходів дозволить виявити на сайті наявність помилок, які завжди є на будь-якому сайті. Варто враховувати, що наявність помилок, які навіть не видно користувачам, відчутно вплине на позиції сайту в пошуковій видачі.

На базовому етапі перевіряються сторінки сайту, відстежується, скільки з них проіндексовані. Також на цьому етапі з'ясовується наявність порушень, перевіряється відвідуваність.

Під технічним аудитом розуміється перевірка коректності відображення домена, дзеркал, належного кодування. Більшість порушень в технічній частині не видно неозброєним оком звичайного користувача. Однак саме вони значно впливають на позиції сайту.

Також на етапі технічного аудиту проводиться робота з файлом «Роботс», що включає інструкції для пошукових систем по індексуванню; проставляються вказівки в тегах для пошукових роботів; додається карта сайту (sitemap).

На етапі аналізу структурності сайту з'ясовується, наскільки ясно і логічно пов'язані між собою сторінки, впорядковані вони за категоріями, наявність і щільність посилальної маси. Обов'язково перевіряється простота структури - рівні вкладеності сторінок, яких не повинно бути більше чотирьох.

Не менш важливим етапом роботи є перевірка текстів, перш за все, на унікальність. Крім цього фактора важливо перевірити тексти на адекватне входження ключів, оскільки за переспам пошукові системи можуть знизити позицію сайту. Обов'язково проводиться перевірка, чи відповідають тексти тематиці сайту і чи цікаві вони користувачам.

Якщо ви потребуєте професійного аудиту сайту, фахівці компанії «Полюс Альфа» проведуть його, надавши вам звіти про виконану роботу.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (1 голос)

Обговоримо Вашу
ідею?

×

Обговоримо Вашу ідею?