Навіщо потрібен редизайн сайту

Навіщо потрібен редизайн сайту

Багато власників сайтів стикаються з проблемою непрацюючого сайту - і причин цьому може бути безліч: при розробці ресурсу у вас не з'ясували, яку мету ви хочете досягти; розробкою дизайну займалися непрофесіонали; сайт морально застарів.

Ще однією причиною, по якій сайту потрібно редизайн - він створений недавно, і не в повній мірі відповідає вимогам пошукових систем.

У числі інших причин редизайну слід зазначити:

  • Позиції сайту в пошукових системах не поліпшуються, кількість відвідувачів не зростає. У такому разі зміни в дизайні і коді допоможуть поліпшити відвідуваність, зробити сайт більш привабливим;
  • На сайті є помилки, наприклад, пов'язані з посиланнями або завантаженням картинок. У цьому випадку знадобиться переробка графіки і перелінковки;
  • Існують проблеми з навігацією - вона заплутана, програмні модулі складно обслуговувати;
  • Обов'язково потрібно проводити редизайн, якщо були змінені базові відомості про компанію: логотип, назва, фірмовий стиль.

У списку глобальних причин, за якими потрібно провести редизайн: вимога відповідати більш просунутим конкурентам; поліпшити позиції фірми; оптимізація структури ресурсу.

Слід враховувати, що редизайн є досить складним процесом, який вимагає знань в сфері веб-програмування, а також навичок роботи з кодами.

Найчастіше редизайн допомагає повністю оновити зовнішній вигляд і функціонал сайту, подати його відвідувачам зовсім в іншому світлі. Однак слід враховувати фактор вартості - буває, що дешевше буде розробити новий сайт, оскільки внесення змін обійдеться дорожче.

Що з себе являє редизайн сайту?

В аспекті зміни юзабіліті ресурсу, редизайн пов'язаний з такими етапами:

  • Використання нових заголовків;
  • Ліквідація довгих і незрозумілих заголовків;
  • Виділення особливо важливих пунктів меню, переміщення їх у верхній частині екрану;
  • Застосування списків;
  • Чіткий і структурований контент;
  • Прості формулювання.

Важливим компонентом для успішного ресурсу є соціальні кнопки, за допомогою яких користувачі зможуть ділитися інформацією про сайт в соціальних мережах.

Після того, як буде опрацьовано інтерфейс, зрозумілий і зручний користувачеві, потрібно звернути увагу на структуру, яка відповідає за доступ пошукових машин до контенту.

При розробці внутрішньої структури слід застосовувати продумані семантичні структури, найкращим рішенням буде використання семантичної розмітки.

При виконанні редизайну важливо враховувати ряд аспектів, щоб не нашкодити ресурсу. В першу чергу, це пошукові машини - якщо до змін на сайті був значний цільовий трафік, потрібно зберегти ключові адреси сторінок.

Якщо у сайту є лояльна аудиторія, важливо враховувати їх думку при проведенні змін. Для того, щоб мінімізувати протести і обурення користувачів, можна запропонувати новий зовнішній вигляд сайту в бета-версії.

Компанія «Полюс Альфа» проводить редизайн та розробку сайтів будь-якої складності, з нуля.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (1 голос)

Обговоримо Вашу
ідею?

×

Обговоримо Вашу ідею?