Нетрадиційні методи залучення відвідувачів на сайт

Нетрадиційні методи залучення відвідувачів на сайт

Одна справа, коли ви довірили зробити сайт в Києві професіоналам – компанії «Полюс Альфа» і цілком покладаєтеся на наших фахівців, і інша справа, коли ви взяли на себе його розкрутку і залучення відвідувачів. Тут уже сподіватися нема на кого – тільки на самих себе. Хоча такий вибір не є поширеним, однак має місце бути, і у всіх раніше написаних статтях ви можете знайти масу порад по просуванню сайтів. Були розглянуті найосновніші методи просування, які застосовуються в професійному середовищі і перевірені часом.

Однак є методи нетрадиційні, вони живуть недовго, тривалість їх ефективного впливу на число відвідувачів в один день буде знижена, оскільки з'являються все нові і нові «народні методи». Якраз зараз і розглянемо основні такі прийоми. Для прикладу візьмемо такий сайт, відвідуваність якого безпосередньо впливає на прибуток фірми – це інтернет магазин. Розглянемо всі нестандартні і незвичні методи розкрутки для інтернет магазину, проте на тривале використання яких не потрібно розраховувати.

  • Написання та розміщення електронної книги з дуже актуальною і корисною для користувачів інформацією, де буде реклама вашого сайту. Якщо інформації з певної теми в інтернеті мало, а у вас є знання в ній, то розмістивши електронну книгу ви можете розраховувати на додатковий трафік. Плюс з самої книги можуть переходити на ваш сайт, в усьому іншому вже справа вашої фантазії і творчого підходу.
  • Деякі сайти вдаються до створення новинної рубрики з суміжної тематики сайту. Наприклад, у вас інтернет магазин прикрас, ви можете легко писати новини зі сфери краси чи моди. Для цього є можливість підключитися до новинного сервісу Яндекс-Новини. Потрібно просто подати заявку на включення в число новинних партнерів і чекати підтвердження. При організації цього сервісу у себе на сайті важливо оперативно реагувати на те, що відбувається в світі моди, і тоді відвідувачі на сайт переходити будуть все частіше, буде відсіюватися певний відсоток тих, хто зацікавиться товарами вашого магазину.
  • Використання свого каналу на Youtube в рекламних цілях. Можна створювати відео про те, як правильно носити прикраси, про переваги складових матеріалів тощо. Справа в тому, що робота з каналом Youtube потрібна, особливо інтенсивна, на перших порах, однак потребує менше вкладень, ніж у випадку розкрутки сайту, але потім ви зможете використовувати цей сервіс у своїх цілях. Не варто відмовлятися від цього методу залучення трафіку, оскільки зараз він на піку популярності, багато хто використовує його в якості пошуковика, щоб ознайомитися з візуальною інформацією про будь-якому продукті.
  • Організація будь-яких заходів або безпосередньо на сайті, або в групі соціальної мережі з переходом на сайт. Це можуть бути голосування, конкурси з розіграшами призів. Народ любить активність, а при регулярному застосуванні цього методу буде чекати, що ж буде організовано або розіграно на це раз.

Ці методи сприяють залученню відвідувачів на сайт, однак тільки від вас залежить те, наскільки вони там затримаються і зацікавляться пропонованими товарами або послугами. Однак це вже інша тема, проявляйте максимально творчий підхід і можливо ви зможете похвалитися своїми новими способами залучення відвідувачів на сайт.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (1 голос)

Обговоримо Вашу
ідею?

×

Обговоримо Вашу ідею?