Рекомендації з розвитку громадського майданчика

Оптимізація блогу

Деякі замовляють в компанії «Полюс Альфа» таку послугу, як розробка сайтів в Києві, а деякі в силу обмежених коштів заводять блог на одній з відомих платформ. І ось тут тільки робота починається, оскільки пройде чимало часу, щоб блог став читаним і відвідуваним. І тільки у вас є всі можливості, щоб цей термін скоротити або, навпаки, збільшити. Мало наповнювати блог цікавими статтями, потрібно правильно його оптимізувати. Тільки в цьому випадку можна розраховувати на регулярний трафік з пошукових систем.

Також важливо розуміти, що оптимізація блогу буде дещо відрізнятися від подібної роботи зі звичайними сайтами. Адже при наповненні блогу новим інформаційним матеріалом, немає потреби вивчати і використовувати коди сторінок. Все відбувається через панель управління, в полегшеному режимі і не вимагає осягати ази програмування. А після публікації статті, движком блогу генерується в автоматичному режимі потрібний код. Тому самим блогером не особливо контролюється цей процес. Але є і плюс, який полягає в оптимізації за замовчуванням блогових платформ під пошукові системи, це може служити свого роду підтримкою в процесі розкрутки.

Як видно з вище описаного, способи оптимізації і просування відрізняються у блогів, і важливо знати на які особливості слід звернути увагу. Одна справа, коли ви є власником сайту візитки, всі права на нього належать вам, то і на розкрутку ви можете впливати більшою мірою. Тепер розглянемо основні відмінності в оптимізації, які слід пам'ятати кожному блогеру:

  • Варто не втрачати можливості оптимізації адрес сторінок під пошукові системи. На багатьох блогових платформах існує вибір з трьох стандартних типів адрес, плюс до цього буває опція вільного редагування, за допомогою чого є створення будь-якого типу адреси.
  • Не забувайте міняти відображення тайтлів сторінок. Що можна зробити з використанням спеціального плагіну або редагувати в налаштуваннях блогу.
  • Остерігайтеся дублювання контенту. Наприклад, короткий анонс або скорочений зміст з посиланням на повне розміщення матеріалу. Адже це не сподобається жодної пошуковій системі. Повторюваний контент найчастіше попадається на таких сторінках блогу, як категорії і календар. Виправити цю ситуацію можна за допомогою двох способів. Перший – це використання файлу robots.txt із зазначенням тих сторінок, які повинні бути проіндексовані перш за все. І другий спосіб – це використання спеціального плагіна, що практикується на платформі Wordpress.
  • Якщо дозволяє движок блогу додавайте мета теги (description, keywordsдля кожної сторінки). Іноді можливо використання плагінів для додавання мета тег. Багато оптимізаторів не вважають мета теги чимось глобальним при розкручуванні сайту, проте включити їх в код сторінок точно буде не зайвим.
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (1 голос)

Обговоримо Вашу
ідею?

×

Обговоримо Вашу ідею?