Основні помилки веб сайту

Основні помилки веб сайту

Розглянемо базові, прості помилки, які доставляють дискомфорт користувачам і головний біль власникам сайтів.

Нечитабельний текст - проблеми з читаністю, тобто, неправильно обраний шрифт: занадто дрібний кегль, недостатній контраст між шрифтом і фоном, неможливість збільшити розмір шрифту.

Другою помилкою є нестандартні посилання. Щоб не допустити цієї помилки, потрібно знати базові правила:

  • Посилання оформляються так, щоб було зрозуміло, що цей текст веде на іншу сторінку;
  • Не варто приховувати різницю між посиланнями, що вже відвідувались і тими, які ще не були відвідані;
  • Посилання повинні давати користувачеві хоча б натяк на те, що він виявить при переході. Посилання типу «клікнути тут» виробляють тільки негативну дію;
  • Слід уникати JavaScript-ів в посиланнях;
  • Не варто зловживати відкриттям сторінок в нових вікнах.

Пам'ятайте, що порушення роботи посилання ускладнює роботу користувачів, а значить, робить ваш сайт менш привабливим.

Третя базова помилка - проблеми у Flash-і. На сьогоднішній день цим прийомом користуються нечасто, але ті розробки, які зустрічаються, виглядають дуже дешево і тільки дратують відвідувачів.

Flash потрібно використовувати в тих випадках, коли ви хочете надати користувачеві функції, які вони не можуть отримати на звичайній сторінці. Не потрібно використовувати флеш тільки для того, щоб на екрані миготіли заставки. Можна переписати текст, щоб він був цікавішим, завантажити фотографії, що притягують увагу - ці способи набагато дієвіші, ніж Flash. Ключовою помилкою вважається застосування Flash в навігації - людям звичніше працювати зі статичним меню.

Четверта помилка - контент, не "заточений» під веб-простір, що означає:

  • Занадто довгий текст;
  • Не зручний в перегляді;
  • Написаний не по темі.

Важливо, щоб текст відповідав на запитання користувачів, був написаний простою мовою без вузькоспеціалізованих термінів.

Молоді сайти грішать несумісністю браузерів - в епоху, коли крім Internet Explorer є ще три-чотири популярних браузера, дуже важливо звертати увагу на браузерну сумісність.

Поширеною помилкою є занадто масивні форми - наприклад, питання «Як до вас звертатися?» не викликає нічого, крім роздратування у користувача. Потрібно, щоб сайт підтримував функцію автозаповнення в браузері.

Однією з помилок, на яку наштовхуються багато власників сайтів - відсутність контактної інформації. Номеру телефону і електронної адреси буває недостатньо - важливо вказувати фізичну адресу фірми.

Веб-сторінки з фіксованою шириною викликають нарікання, оскільки з ними незручно працювати. Коли безліч користувачів працюють з кишеньковими пристроями з різними пропорціями екранів, потрібно заповнювати сайт сторінками з можливістю зміни ширини і висоти.

У компанії «Полюс Альфа» для вас нададуть послуги розробки сайтів, в яких не буде прикрих помилок.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (1 голос)

Обговоримо Вашу
ідею?

×

Обговоримо Вашу ідею?