Основні принципи UX-дизайну

Основні принципи UX-дизайну

Створення дизайну для різних сайтів: інтернет магазин, сайт візитка або портал з новинами, істотно відрізняється один від одного. Це не пов'язано з оформленням різного контенту і використання інших колірних рішень. Причина кардинальної відмінності криється в проектуванні взаємодії з користувачем через дизайн.

Дизайн при створенні індивідуального сайту ділиться на дві категорії: UI-дизайн та UX-дизайн. UI - всім відомий вид оформлення контенту красиво і цікаво для відвідувачів сайту, тобто веб-графіка. А ось UX - взаємодія користувача з інтерфейсом через особисті відчуття і сприйняття в процесі користування інтернет продуктом.

UX - поняття дуже широке і включає в себе безліч компонентів: інформаційна архітектура ресурсу (тобто організація і впорядкування всіх даних, які відображаються на сайті), проектування взаємодії користувача з інтерфейсом, аналіз юзабіліті і створення візуального дизайну інтерфейсу.

Розробка UX - процес досить складний, але дуже цікавий. Дизайнеру необхідно в момент створення проекту думати, як користувач, що зайшов на сайт і дивитися на інтерфейс очима відвідувача. Для створення якісного продукту дизайнеру потрібно поєднати кілька дуже важливих принципів сприйняття людиною будь-якого ресурсу.

  1. Легко засвоюється. Хороший дизайн - зрозумілий дизайн. Чим швидше користувач зможе розібратися в структурі сайту, розташуванні елементів і написаної інформації, тим більше шансів, що ресурс йому сподобається. Можна створити якусь інструкцію у вигляді меню або блоків, доповненими інтуїтивно зрозумілими іконками.
  2. Розкриває суть. На сайті потрібно детально і чесно розповісти про продукт. Не варто ховати важливу інформацію, краще показати все на поверхні, прикрасивши найголовніше яскравим дизайном. Спробуйте уявити, як би Ви хотіли, щоб продукт представили особисто Вам.
  3. Викликає довіру. Тільки чесність і приємний дизайн можуть викликати довіру аудиторії. А це дуже важливий фактор. Адже без довіри до товару чи послуги показники цільових дій на сайті будуть дуже низькими.
  4. Швидко впізнається. Протягом життя ресурсу просто необхідно робити редизайн, щоб завжди залишатися актуальними і сучасними. Але один або кілька елементів (фірмові кольори або іконки) краще залишити, як є, щоб відвідувачі швидко впізнали новий дизайн і зрозуміли, що зайшли за потрібною адресою.
  5. Стає корисним. При створенні сайту потрібно розуміти, чим ресурс може бути корисний цільовій аудиторії. І за допомогою графічних інструментів створити приємний інтерфейс, що легко перетворюється в корисний продукт, без якого вже не представляється звичний ритм життя.

Компанія «Полюс Альфа» розробляє дизайн інтерфейсів з урахуванням вимог сучасних користувачів і тієї цільової аудиторії, для якої створюється ресурс. Це дозволяє компаніям залучити нових користувачів і розширити клієнтську базу в мережі інтернет.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (1 голос)

Обговоримо Вашу
ідею?

×

Обговоримо Вашу ідею?