Особливості веб-графіки

Особливості веб-графіки

Потрапляючи на будь-яку сторінку в мережі інтернет, користувач складає своє враження про ресурс не тільки виходячи з прочитаної інформації, яка описує основні завдання сайту, але і дивлячись на графічний контент. Особливо при появі безлічі конкурентних сайтів однакової тематики вже ніхто не читає схожий один на одного текст. Звичайно ж у власників сайтів виникає природне бажання завжди бути актуальними для відвідувачів, тоді варто при створенні сайту звернути особливу увагу на веб-графіку.

Графічний контент у вигляді якісних зображень і фотографій розміщують на веб-сторінках для захоплення аудиторії і легкості сприйняття. Наприклад, оформлення чисельних значень у вигляді діаграм, принципу роботи за допомогою анімації або зображень, а переваг компанії - у вигляді іконок. Але для створення якісного та привабливого дизайну сайту необхідно враховувати кілька особливостей веб-графіки в порівнянні з поліграфічною:

Швидкість завантаження сторінки

Дуже важливий показник зручності користувачів, що впливає на відсоток відмов перегляду сайту. Необхідно враховувати швидкість завантаження при наповненні ресурсу графікою для поліпшення поведінкового фактора, який безпосередньо впливає на зовнішнє ранжування сайту. Тому, потрібно дотримуватися оптимального співвідношення графічних елементів і текстової інформації.

Некоректне відображення графічних елементів

Інтерактивне уявлення об'єкта або анімація прекрасно сприймаються відвідувачами, підвищуючи інтерес до сайту, але ось великою складністю є коректне відображення всіх елементів веб-графіки на різних моніторах і інтернет-провайдерів. Проблеми відображення можуть тільки зіпсувати зовнішній вигляд сторінки в мережі.

Редизайн і оновлення графіки

Для того, що сайт завжди залишався актуальним, необхідно періодично робити редизайн веб-графіки. Адже модні тенденції не стоять на місці і в цьому виді оформлення. Нове оформлення може не тільки підвищити якість ресурсу, але ще і розширити аудиторію.

Передача кольору і розширення монітора

При величезній різноманітності розмірів, розширень моніторів і їх передачі кольору, дизайнерам потрібно враховувати нюанси відображення веб-графіки. Прагнення створювати адаптивні версії сайтів не дивно, тому що кількість мобільних користувачів, які переглядають сайти доходить до 30%.

Зручне використання графіки

При оформленні сайту варто подумати ще про зручність користувачів. Сайт насамперед несе ідею і вирішує завдання аудиторії. Але робить це за допомогою простих і зрозумілих графічних елементів.

Звернувшись до веб-дизайнеру компанії «Полюс Альфа» - професіоналу своєї справи, Ви зрозумієте наскільки важливо графічно правильно оформити сайт, враховуючи всі особливості веб-графіки в порівнянні з поліграфічним дизайном, щоб він приносив тільки позитивні результати.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (1 голос)

Обговоримо Вашу
ідею?

×

Обговоримо Вашу ідею?