Пошукова оптимізація для мобільних пристроїв

Пошукова оптимізація для мобільних пристроїв

Просування сайтів є складним комплексом дій, в якому потрібно враховувати дуже багато чинників. З кожним днем ​​інтернет технології розвиваються все швидше, з'являються нові гаджети і додатки, зокрема, тенденцією останніх років є мобільні пристрої. Дуже великий відсоток користувачів шукає інформацію і працює в Інтернеті, використовуючи планшети і смартфони.

Тому для твердого та однозначного успіху свого сайту, попадання в ТОП, слід враховувати основні правила і алгоритми пошукових систем, зокрема, Google. Розробнику сайтів, в першу чергу, необхідно провести такі маніпуляції:

  • Переробка існуючого інтерфейсу сайту під мобільні пристрої;
  • Створення з нуля мобільної версії сайту;
  • Пошук і усунення помилок у відображенні існуючої версії сайту.

На жаль сучасних розробників, їм потрібно постійно справлятися з помилками, які виникають при перегляді сайтів на мобільних пристроях. Навіть одна з них може погано позначитися на позиції в пошукових системах. Популярною помилкою є закриття доступу до графічних файлів, CSS, JavaScript на сайті. Якщо для пошукового робота відкритий доступ до цих опцій, сайт буде стабільно просуватися пошуковою системою. Якщо доступ закритий, отже, пошукові роботи не можуть оцінити сайт, що веде до падіння його позицій.

Проблеми з відтворенням контенту - в більшій мірі це стосується відеоматеріалів. Якщо їх складно відтворювати на мобільних пристроях, пошукова система буде знижувати позиції. До складнощів з відтворенням можуть привести різні причини: необхідність в спеціальному програвачі, що обмежується ліцензією.

Щоб вирішити цю проблему з програванням відео, можна використовувати HTML5, який добре сприймається усіма браузерами, отже, у користувача не буде складностей з відтворенням.

Ще одна цінна порада: слід використовувати ті формати, які коректно відтворюються більшістю пристроїв.

Важливо прописувати тексти до відео, які допоможуть визначити зміст, навіть якщо браузер не підтримує його відтворення.

Необхідно налаштувати правильний перехід при переадресації на версію для мобільних пристроїв. Вважається помилкою, якщо користувача виводить на головну сторінку через адресу внутрішніх сторінок.

Часто деякі сторінки сайтів, які проглядаються на не десктопних пристроях, виводяться у вигляді помилки 404. Тому важливо тестувати коректність відкриття сторінки, якщо при цьому задіяна динамічна відповідь сервера. Якщо настройки виконані невірно, може вилітати ця помилка. Ще однією розповсюдженою причиною є некоректне визначення пристрою, видача користувачеві невідповідної сторінки.

Такі помилки найкраще перевіряти через інструменти «Гугл», які відрізняються гарною ефективністю. Також слід переконатися в тому, що прописані правильні настройки для визначення користувальницького агента.

Зручно відображати вміст сайту, незалежно від типу пристрою, допомагає адаптивна верстка.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (1 голос)

Обговоримо Вашу
ідею?

×

Обговоримо Вашу ідею?