Принципи правильного юзабіліті

Принципи правильного юзабіліті

Зрозуміти на скільки популярний веб-ресурс без зусиль можна за допомогою аудиту сайту і проаналізувавши кількість цільових запитів користувачів, а ось як наперед, ще на стадії розробки сайту врахувати всі нюанси і створити успішний сайт, що приносить прибуток. Кількість відвідувачів сайту, що стали постійними клієнтами визначає, головним чином юзабіліті сайту.

Існує кілька здавалося б простих принципів юзабіліті, але видно, що далеко не всі розробники дотримуються їх, і як результат втрата важливих відвідувачів і мінімальна конверсія, а то і взагалі її відсутність.

Для комфортного користування сайтом, що неодмінно підвищить конверсію, необхідно пам'ятати про декілька простих, але безвідмовно діючих принципах юзабіліті:

  • Мінімально можлива швидкість завантаження сторінки (до трьох секунд), інакше користувач не дочекається і піде на інший ресурс. Вийти на рівень прийнятних результатів по швидкості дуже просто: використовувати близько 2-3 шрифтів і оптимізувати розмір зображень.
  • Користувач з будь-яким рівнем володіння комп'ютером повинен миттєво розібратися в сторінках сайту і розуміти, як йому досягти мети не більше, ніж в три кліка.
  • Всі кнопки повинні бути доступними і відрізнятися від усього сайту оформленням, тобто всім повинно бути зрозуміло, що це кнопка і на неї можна натиснути. Текстові гіперпосилання краще замінити кнопками, вони дають більшу конверсію через свою простоту.
  • Всі тексти повинні бути написані для конкретного ресурсу і оптимізовані для пошукових роботів, та ще й бути цікавими користувачам. Не варто забувати про оформлення контенту - зрозумілий шрифт середнього розміру, текст повинен читатися без зусиль.
  • Зручний пошук допомагає залишити на сайті більшу частину аудиторії. Відвідувач зможе швидко і ефективно знайти товар, що його цікавить. Це сприяє комфортному переміщенню в межах одного сайту.
  • Розташування елементів по сторінці має величезне значення. Користувачі інтуїтивно розуміють, де який контент знаходиться на більшості стандартних сайтів. Номери телефонів, адреса електронної пошти та зворотний зв'язок з користувачами повинні бути доступними і найкраще місце для них в шапці сайту.
  • Безпека обраного ресурсу безпосередньо впливає на конверсію сайту. Клієнт стане постійним тільки в разі довіри, яку потрібно завойовувати за допомогою розміщення відгуків користувачів, реальних фотографій і соціальних кнопок.

Головне правило якісного юзабіліті - це зручний сайт і той, що запам’ятовується. Користувачі хочуть мати можливість виходити в мережу з будь-якого мобільного пристрою, тому краще адаптувати його під мобільні пристрої (планшети, смартфони). За розробкою сайту з хорошою конверсією варто звернутися до професіоналів. Компанія «Полюс Альфа» має великий досвід в сфері розробки, просування і підтримки сайтів будь-якої складності.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (1 голос)

Обговоримо Вашу
ідею?

×

Обговоримо Вашу ідею?