Поради по просуванню сайту в соціальних мережах

Просування сайту в соціальних мережах

Вплив соціальних мереж на сучасних інтернет користувачів складно переоцінити, адже сьогодні годі й шукати людину, у якої не було б аккаунта в мережі ВКонтакті або Facebook. Тому оптимізація і просування сайту в соц. мережах обов'язково повинні включати також роботу в цьому напрямку.

Основна перевага, яку дають соціальні мережі - прямий доступ до інформації про свою цільову аудиторію. Соціальні мережі можна використовувати як потужний інструмент впливу на маси, залучення людей на свій ресурс, причому робити це можна абсолютно безкоштовно. Регулярна робота з користувачами соціальних мереж дозволяє швидко наростити кількість посилань, підвищити кількість переходів на свій ресурс і, відповідно, збільшити ефективність бізнесу.

Першим етапом залучення нової аудиторії є розміщення кнопок соціальних мереж на сайті. Якщо користувачеві сподобалася стаття або певний товар, він не втримається від того щоб поставити «лайк» або поділитися записом з друзями. Завдяки такому простому інструменту, як кнопки соцмереж, поступово наростає посилальна маса і збільшується популярність вашого ресурсу.

Дуже простим і популярним інструментом є можливість коментування, при цьому коментарі паралельно відображаються на сторінках користувачів в соціальних мережах. Потрібно пам'ятати і про нестачу такого методу - якщо людина залишить негативний відгук, він буде неконтрольовано розповсюджуватись по просторах соцмереж.

Щоб отримати більш стабільні результати розкрутки, необхідно створити групи в соціальних мережах. Однак вони вимагають постійної роботи - оновлення контенту, щоденної публікації цікавих постів. Недостатньо просто розмістити логотип вашої компанії і дати рекламне оголошення. Група буде ефективною тільки в тому випадку, якщо у вас вийде зробити з неї майданчик для обговорень з джерелом цікавого контенту.

Мало привернути користувачів, їх ще потрібно утримати - для цієї мети на сайті необхідно створити блок друзів соціальної мережі. Такий підхід дозволить організувати своєрідний клуб за інтересами, який буде сприяти нарощуванню посилальної маси. Блок друзів з соціальної мережі є важливим показником довіри до вашого сайту і компанії.

Чорні методи оптимізації існують і при роботі в соціальних мережах, зокрема, масова розсилка спаму, штучне накручування показників. Однак, такі методи не ефективні, до того ж, творці соціальних мереж активно борються з ними.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (1 голос)

Обговоримо Вашу
ідею?

×

Обговоримо Вашу ідею?