QR-код в якості електронної візитки

logo

Швидше за все, хоч раз кожен зустрічав невеликий чорно-білий квадратик з незрозумілим піксельним малюнком. А чи знаєте ви, що дане «незрозуміле» зображення містить корисну інформацію, яку не так вже й важко вважати?

 Це «незрозуміло» зображення - QR-код. QR-код це матричний код (двомірний штрих код), розроблений і представлений японською компанією «Denso-Wave» в 1994 році, в зв'язку з тим що обсяги інформації звичайних штрих-кодів, перестали влаштовувати індустрію. Сьогодні QR-код широко поширений в країнах Азії (зокрема Японії) і поступово розвивається Європі і Північній Америці.

За допомогою QR-коду можна зашифрувати будь-яку текстову інформацію, межею є 4296 символів (цифри і букви включаючи кирилицю), 7089 цифр або 1817 ієрогліфів.

Створення QR-коду

Створити QR-код ви можете і самі за допомогою онлайн сервісів, таких як, наприклад:

  1. Kaywa
  2. QR Coder
  3. Keremerkan

Kaywa один з найпопулярніших в західних країнах, QR Coder російськомовний сервіс, яким ми і користувалися для тестування цієї цікавої технології.

Опишемо, як робити візитну картку за допомогою QR Coder.

Заходимо на сайт QR Coder, йдемо в розділ «Візитна картка» там знаходиться 9 полів: ім'я, прізвище, телефон, e-mail, організація, посада, адреса, адреса сайту, замітка. Заповнюємо необхідні поля, натискаємо кнопку «Створити код», з правого боку з'явиться картинка - це і є ваш QR-код.

зчитування коду

Після того як ви створили QR-код, його потрібно чимось зчитувати. Для цього існують спеціальні програми розпізнавачі, які встановлюються на телефон і за допомогою фотокамери розшифровують код. Ось найпопулярніші програми:

  • Kaywa Reader
  • I-Nigma
  • QuickMark
  • NeoReader

Ми тестували другу програму на телефоні Samsung S5620 Monte, в налаштуваннях програми можна включити російську мову. Для того щоб встановити I-Nigma, необхідно в браузері телефону ввести «www.i-nigma.mobi», після цього автоматично визначитися модель вашого телефону, завантажуєте її і вуаля - ви володар QR-сканера (для Samsung S5620 розмір програми склав близько 500 kb)!

Для того щоб вважати код потрібно запустити програму, зловити картинку телефоном і вивчити отриману інформацію. Якщо ви створили візитну картку, то розпізнавши інформацію, телефон запропонує зберегти контактні дані в телефонну книгу, таким чином, QR-код дозволяє швидко і зручно додати в адресну книгу новий контакт з докладною інформацією про людину, без необхідності вбивати її вручну.

Компанія Nokia в телефони серії N вшивають подібні «читалки» в комплекті з ПЗ телефону.

Технологія QR-коду дозволяє швидко отримувати інформацію на телефон, зберігати її, ділитися нею з друзями. Сам же QR-код можна розмістити на сайті, упаковці, футболці, візитці, на будь-якій поверхні, де тільки зможете придумати.

Ми пропонуємо також ознайомитися з відео оглядом цієї статті:

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Рейтинг 0.00 (0 голосов)

Обговоримо Вашу
ідею?

×

Обговоримо Вашу ідею?