Редизайн сайту - навіщо і коли необхідний?

Редизайн сайту - навіщо і коли необхідний?

Прагнучи дійти до вершин успіху, необхідно не відставати від часу, що стрімко мчить вперед. Адже те, що зовсім недавно було приголомшливою новинкою прогресу, незабаром може виявитися забутою всіма старовиною. Це твердження стосується багатьох сфер життя і діяльності людини. Актуально воно і для сайтів. Дуже важливо проводити оновлення вашого ресурсу. Редизайн - це повна заміна стилю, графіки, структури сайту зі збереженням контенту і всіх функціональних можливостей.

Отже, коли і чому приходить той момент, коли вам знадобиться редизайн сайту?

Перше - це моральне старіння вашого сайту. Можливо, з моменту створення сайту його пройшло вже дуже багато часу і зміни просто життєво необхідні. Якщо ви відчуваєте, що це так, але вважаєте, що можна поки і обійтися - ви помиляєтеся. Застарілий дизайн завжди негативно відбивається на відвідуваності сайту. Особливо важливо це, якщо ресурс був створений для бізнесу.

Друга причина - старіння дизайну з технічного боку. З появою доступного інтернету люди стали користуватися для виходу в мережу не тільки стаціонарними комп'ютерами і ноутбуками, а й планшетами, телефонами. Адже це дуже зручно! Щоб ваш сайт якісно відображався на мобільних пристроях, йому також знадобиться редизайн. Пошуковики сьогодні також більш прихильні до ресурсів, здатних адаптуватися під будь-які пристрої.

Третя причина - реорганізація деяких елементів. Коли створювався ваш сайт, очікування від нього були одні. Але нічого не стоїть на місці, бізнес розвивається. Цілком ймовірно, що старому сайту необхідно налаштувати новий функціонал.

Четверта причина - зміна напрямку сайту, але при цьому збереження домену. При цьому, звичайно ж, змінюється і аудиторія. До сторінки тепер будуть пред'являтися трохи інші вимоги.

Навантаження на сайт також буває надмірно велике. Припустимо, ваш сайт гарний і в цілому вас влаштовує. Але, наприклад, користувачам з низькою швидкістю інтернету побачити його повністю не виходить. В цьому випадку доведеться вирішувати, що для вас важливіше - дизайн, до якого звикли, але з меншою відвідуваністю, або новий, оптимізований. Адже новий також може бути не менш красивий, він просто інший. Це п'ята причина, по якій доводиться виконувати редизайн сайту.

Ну і, нарешті, дизайн старого сайту банально може вам просто набриднути. Адже міняємо ж ми періодично шпалери і обстановку в своїх оселях?

Повний, грамотно зроблений, редизайн сайту призведе до кращої його відвідуваності, кращої індексації в пошукових системах. Прислів'я "Зустрічають по одягу ..." може бути застосоване і до інтернет-простору. Адже перше, що бачить людина, що потрапила на вашу сторінку - це стиль, графіка сайту, його структура. І тільки потім вона звертає увагу на інформацію. Тому завжди необхідно піклуватися про обличчя вашої компанії, представленої в мережі інтернет. Сайт - це інструмент бізнесу, тому нехтувати його модернізацією і редизайном не варто.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (1 голос)

Обговоримо Вашу
ідею?

×

Обговоримо Вашу ідею?