Рекомендації по просуванню сайту

Рекомендації по просуванню сайту

Починаючи новий проект, незалежно від його тематики, важливо мати сильне бажання досягти успіху - при такому настрої ви однозначно зможете домогтися високих результатів.

Однак і крім цього важливо дотримуватися ще й ряду рекомендацій. Зокрема, спочатку потрібно звертати увагу на привабливий дизайн і юзабіліті, тобто на зручність користування сайтом. Скільки б ви не вкладали в просування сайту, якщо він не викликає у відвідувачів довіри, не має привабливого дизайну, у нього мало шансів на успіх.

Немає потреби робити багато рівнів вкладень на кожній сторінці, краще обмежитися двома або трьома. В такому випадку користувачам буде простіше знайти потрібний товар або послугу.

Щоб сайт добре сприймався пошуковими системами, потрібно правильно прописувати його код, що допоможе йому коректно відображатися у всіх пошукових системах.

Важливо створювати унікальні заголовки для документів, які описують сайт, оскільки слова, з яких складені заголовки, мають більше ваги, ніж інші. Для кожного документа потрібно задавати опис у тезі дескріпшн, що теж важливо - унікальне для кожної сторінки.

Пам'ятайте про теги keywords, і про те, що для кожної сторінки ключові слова повинні бути унікальними. При цьому слова в описі і заголовку документів потрібно підбирати таким чином, щоб вони відповідали темі документа.

Для всіх початківців СЕО-оптимізаторів потрібно нагадати, що головне - це наповнення документа, тому всі статті повинні відповідати специфіці сайту, а самі тексти потрібно складати так, щоб вони були цікавими. Оптимізація картинок також має вагоме значення - до кожної фотографії потрібно зробити підписи в тезі alt.

На сторінці під назвою «Карта сайту» потрібно викласти весь матеріал ресурсу, за яким користувачам буде простіше орієнтуватися. Можна використовувати плагін під цікавою назвою «Хлібні крихти», завданням якого є перелінковка між головною сторінкою, конкретною статтею і рубрикою, в якій вона розташована.

Важливо застосовувати на сайті XML-файл, що являє собою список сторінок сайту. Це необхідна умова для того, щоб вони потрапили в індекс пошукових систем. Не забувайте про файл robots.txt, завдяки якому ви зможете заборонити до індексації окремі сторінки або розділи, дати вказівку пошуковим роботам дотримуватися тих чи інших правил.

Непотрібні зовнішні посилання обов'язково слід закрити від індексації пошуковими системами.

Дуже важливий фактор для оптимізації і просування сайту - збільшення цитованості сайту. Щоб зробити це, можна зареєструвати ресурс в каталогах, при цьому важливо вибирати якісні каталоги, з високим рівнем популярності.

Також для розкрутки можна вибрати дошки оголошень, на які можна додати своє оголошення з посиланням на сайт. Незайвим буде зареєструвати групи в соціальних мережах і приділяти їм достатньо уваги. Це означає, що група повинна бути не мертвим вантажем з набором ботів, а живим і цікавим співтовариством.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (1 голос)

Обговоримо Вашу
ідею?

×

Обговоримо Вашу ідею?