Розробка і створення порталів, їх основні особливості

Розробка і створення порталів

Багато з вас, напевно, не тільки чули таке поняття, як «веб-портали», а й були відвідувачами і читачами таких ресурсів. І сьогодні компанією «Полюс Альфа» буде розглянута тема створення порталів і їх особливостей. В першу чергу розглянемо, що таке портал. Це практично те ж саме, що і інтернет сайт, на якому розміщено численна кількість посилань на інші ресурси. Також у функції порталу входить сконцентрувати цільову зацікавлену аудиторію. Тобто, інтернет порталом виконуються одні функції, сайтом – інші. Хоч би яким не був інтернет-портал – інформаційним, освітнім, він досить швидко привертає користувачів через великий обсяг інформації, яка специфічним чином структурована, сконцентрована, і розміщена найбільш зручно для ознайомлення.

В яких випадках  актуальне створення саме порталу, а не звичайного сайту? Якщо ви володієте значним обсягом знань у певній сфері, яка до того ж не представлена ​​досить широко в інтернет просторі, то вважайте, що ви знайшли свою нішу. Можете сміливо замовляти зробити сайт в Києві такого типу і розвиватися в цьому напрямку. Способів заробітку на порталах дуже багато, що пояснюється високою відвідуваністю користувачів, для обговорення цієї теми можна присвятити цілу статтю.

Якщо організація або фірма має велику кількість представництв по всій країні або в якомусь одному регіоні, то є сенс створення корпоративного порталу. Це буде те саме, що і корпоративний сайт, проте з великою функціональністю і сам ресурс буде значних обсягів. Портали можуть бути, як невеликі корпоративні вузькотематичні, так і великі.

Іншою відмінністю порталів, що цілком логічно і закономірно, є їх висока вартість розробки, тому далеко не всі фірми надають подібні послуги. Свої нюанси і особливості має, як створення, так і розкрутка сайтів порталів. Адже потрібно за короткий термін залучити значну кількість відвідувачів, зробити ресурс цікавим і корисним, що передбачає наполегливу працю.

За своїм функціональним призначенням, портали, крім корпоративних, можуть бути державними і інформаційними.

Державними порталами називаються такі ресурси держструктур, які ефективно набирають вагу за рахунок великої кількості актуальної для більшості людей інформації, обзаводяться різними каталогами, форумами. Тут публікуються новини, економічні або політичні події в рамках. На державних порталах розміщуються законодавчі акти, поправки до них, новини про прийняття законів в кожній із сфер. Дорослій людині, так чи інакше, але доводилося бувати на такому порталі, хоча він міг про це не здогадуватись. Ну подумаєш, великий сайт, − це думка середньостатистичного користувача, який відвідав портал.

Інформаційні портали ж покликані проводити на високоякісному рівні інформаційне обслуговування відвідувачів в конкретному напрямку (туризм, юридична сфера, медицина, освіта). Оновлення інформації на них відбувається часто і регулярно, також вона найактуальніша з тих, яку тільки може знайти користувач.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (1 голос)

Обговоримо Вашу
ідею?

×

Обговоримо Вашу ідею?