Сателіти для просування сайту

Сателіти для просування сайту

З введенням нових правил пошукових систем розкручувати і просувати сайти стає все складніше. Тому, власники інтернет-ресурсів намагаються вирішити питання розкрутки сайту дешевшими методами, ніж періодична купівля посилальної маси. Вже давно SEO-фахівці пропонують ідею створення додаткових міні-сайтів, спрямованих на збільшення популярності основного ресурсу. Вони називаються сателітами.

Сателіт - це невеликий ресурс, створений з мінімальними фінансовими затратами і спрямований на розкрутку великого проекту в мережі інтернет. У грамотно організованій мережі сателітів досить багато шансів для розкрутки основного ресурсу. Але це далеко не гарантований спосіб дуже швидко підняти сайт в ТОП. Для досягнення будь-яких результатів необхідно створювати якісні сателіти.

Сателіти самі по собі теж потрібно просувати і успіх забезпечений тільки в разі створення якісної сітки сателітів, що відповідають деяким критеріям:

1. Якісний трафік. Ефекту від створення сателіта, на який заходять тільки боти, не буде. Для загального позитивного результату необхідний якісний трафік, здатний здійснювати цільові дії, спрямовані на просування основного сайту.

2. Вибіркова активність - ще один хороший показник якісного сателіта. Користувачі повинні переходити по посиланнях на соціальні групи, ділитись новинами, залишати коментарі та брати участь в анкетуванні або опитуваннях. Тільки таким чином сайт можна назвати «живим».

3. Тематична посилальна маса. Посилання, які ведуть на Ваш сайт обов'язково повинні йти з ресурсів такої ж тематики або схожою в загальних рисах, тобто відвідувачі будуть зацікавлені в цьому виді товару або послуги. В іншому випадку посилання не несуть ніякої ваги і не мають впливу на кінцевий результат.

4. Різні джерела трафіку. Для хорошого ранжирування сайту необхідно, щоб трафік надходив з різних ресурсів: каталоги, соціальні групи, форуми. В такому випадку прискорюється просування в пошукових системах.

5. Мінімальна кількість вихідних посилань. Якщо неможливо обійтися без вихідних посилань, то слід звести їх кількість до мінімуму. Оптимальне співвідношення вихідних посилань до вхідних не більш двадцяти відсотків.

Недоліки у сателітів теж є і вага їх досить істотна. По-перше, необхідно витратити велику кількість часу на створення грамотної сітки якісних сателітів, які дійсно зможуть розкрутити основний сайт. А по-друге, потрібно підходити до цього питання з великою обережністю і знанням пошукових систем. Адже, якщо пошуковий робот вважатиме сателіт неякісним, то він перестане індексуватися і весь час на його створення буде витрачено даремно. І найголовніша проблема, що для створення сателітів необхідно мати капітал. Нехай це будуть невеликі суми, але при створенні цілої сітки сума вже буде істотна.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Рейтинг 0.00 (0 голосов)

Обговоримо Вашу
ідею?

×

Обговоримо Вашу ідею?