Що впливає на позицію сайту в пошуковій видачі

Що впливає на позицію сайту в пошуковій видачі

Позиція сайту в пошуковій видачі - перший фактор, що впливає на відвідуваність сайту. Як найбільш ефективно підняти сайт в пошукових системах? Питання, яке постійно хвилює SEO-фахівців. Професіонали знають безліч способів наповнення і просування сайту для досягнення бажаного результату.

Найважливіші фактори, які впливають на позицію сайту в пошуковій видачі:

1. Контент. Від якості контенту на сторінках залежить довіра пошукових роботів до всього сайту. Першою умовою якісного контенту є унікальність текстів. Не варто забувати про актуальність контенту для людей, які будуть заходити на сайт. Занудний текст з надлишком ключових слів вже навіть для пошукових роботів не підходить. В хорошому тексті щільність ключових слів буде не більше 5%.

Ще одним ключем до тривалого перебування відвідувачів на сайті може стати перелінковка між статтями. Такий метод допомагає затримати користувача і дати йому ознайомитися вже з декількома статтями і розділами сайту.

2. Оновлення. Покинутий сайт не викликає довіри, а не оновлюваний контент зовсім втрачає свою актуальність. Пошукові системи ретельно стежать за кількістю оновлень, і якщо боти вважають, що контент поповнюється досить рідко, вони можуть знижувати позиції такого сайту в пошуковій видачі.

3. Вік. Вже давно не секрет, що у пошукових систем більше довіри викликають дорослі сайти, перевірені часом. Дотримуючись правильної стратегії просування, ресурси з молодими доменними іменами, але з якісним унікальним контентом цілком можуть піднятися вище старого покинутого сайту. Запорука успіху дорослого сайту - постійне оновлення контенту.

4. Зовнішні посилання. Всі посилання з сторонніх ресурсів, які ведуть на Ваш сайт, обов'язково повинні бути з такого ж тематичного майданчика або схожої тематики. В іншому випадку ресурс буде вважатися шкідливим і може потрапити під бан пошукової системи. Найкращим варіантом розкрутки сайту за допомогою зовнішніх посилань стане покупка посилань з різних ТОПових сайтів точно такої ж тематики, як і сайт, який просувається. Щоб посилання ефективно працювали, направляйте їх не тільки на головну, але ще і на внутрішні сторінки сайту.

5. Поведінкові чинники: кількість кліків, відвідуваність сайту, глибина перегляду сайту і час перебування на сайті. Вони сильно впливають на позицію сайту в пошуковій видачі, тому що безпосередньо показують наскільки користувачів цікавить ресурс. Хороші поведінкові фактори вказують на довіру відвідувачів, а це найголовніший критерій для пошукових роботів при черговій перевірці сторінок сайту.

Замовивши послугу розробки сайту в компанії «Полюс Альфа», Ви отримаєте якісний сайт і кваліфіковані консультації фахівців компанії, які допоможуть створити і запустити ресурс, що приносить в майбутньому не тільки прибуток, але ще і задоволення.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (1 голос)

Обговоримо Вашу
ідею?

×

Обговоримо Вашу ідею?