Способи перевірки індексації сайту

Способи перевірки індексації сайту

Не важливо замовили ви в студії «Полюс Альфа» створення індивідуального сайту місяць назад або рік. Рано чи пізно вам захочеться перевірити наскільки ваш сайт індексується в пошукових системах Google та Яндекс. Якщо контент постійно додається, сайт оновлюється, то ви незабаром і будете почувати віддачу. Але ж бувають випадки, коли сайт не індексується, а значить його користувачі не будуть знаходити, його просто не буде видно. Часто це стосується молодих сайтів, тільки після створення та вжиття заходів для розкрутки сайту в Києві, коли потрібно набратися терпіння і почекати, оскільки такі сторінки досить довше потрапляють в індекс.

Проблеми з індексацією можуть бути при помилках на сайті, які знаходить робот. Ну і слід врахувати таку деталь, як карта сайту. Вона допомагає пошуковим роботам швидше провести сканування та індексацію вашого сайту. До речі, не слід при цьому плутати процес індексації і сканування. Адже сканування може пройти дуже швидко, куди складніше йдуть справи з додаванням сторінок в індекс.

Розглянемо тепер найпопулярніші способи перевірки індексації сайту.

  1. Перевірка індексації за допомогою панелі майстрів. Цей спосіб можна назвати основним, їм можуть вільно користуватися власники сайту або веб-майстри. У випадку з Google, то потрібно зайти Search Console і там шукати статус індексування. В Яндексі все аналогічно, тільки шукати треба в Яндекс Майстрі. Ну і звичайно ж, для цього ви повинні володіти певним рівнем доступу в панелі веб-майстра.
  2. Використання операторів в пошукових запитах. Цей спосіб також буде зручний для власника сайту і веб-майстра. Щоб дізнатися приблизну інформацію про проіндексовані сторінки вашого сайту, потрібно скористатися оператором «site:». Це можна робити в пошукових системах Google і Яндекс, різниці суттєвої бути не повинно. А якщо ви її помітили, то тоді з сайтом проблеми. Щоб зробити перевірки в пошукову строку потрібно вбити «site: посилання на ваш сайт».
  3. Для автоматизованого варіанту перевірки можна скористатися плагінами і Букмарклет. Використання плагіна RDS для різних браузерів дозволить перевірити індексацію певної сторінки або всього сайту.
  4. І ще один спосіб буде самим оптимальним для тих, кому потрібно регулярно працювати з сайтом і перевіряти індекс. Для цього найкраще встановити програми YCCY, Semonitor і інші. Вони будуть справжніми помічниками для будь-якого веб-майстра. Великою перевагою є можливість дізнатися і іншу корисну інформацію про ваш сайт.

Як бачите, перевірка індексації сторінок пошуковими системами Google і Яндекс виявилася не такою вже складною задачею. Після проведеної перевірки, якщо ви не задоволені її результатами, завжди пам'ятайте про одне золоте правило «Відповідайте на запити користувачів краще за всіх інших і результат вам гарантовано!».

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (1 голос)

Обговоримо Вашу
ідею?

×

Обговоримо Вашу ідею?