Статичні та динамічні сайти: в чому різниця?

Статичні та динамічні сайти

При зверненні в компанію «Полюс Альфа» з метою створення корпоративного сайту або сайту-візитки наприклад, рідко хто буде з замовників виникають в класифікацію сайтів, проте вона існує. Серед усієї безлічі існуючих сайтів можна виділити наступні групи: статичні і динамічні. Що це означає і в чому полягає різниця між цими ресурсами і розберемося в цій статті.

Вже з самої назви можна здогадатися про що йде мова. Статичні сайти містять такий набір HTML-сторінок, який є незмінним. Ці сторінки сайту створюються вручну, тому і для оновлення інформації на таких сторінках, потрібно вручну зробити відповідні зміни в програмному коді. Якщо цього не робити, то кожен раз перед відвідувачами будуть поставати сторінки сайту в незмінному вигляді. Тобто не спостерігається ніякої інтерактивності реагування на поведінку відвідувачів. Цілком природно, що в статичних сайтах є як плюси, та й мінуси. Серед недоліків можна виділити трудомісткість процесу внесення змін і витратність за часом. Ну і звичайно для цього потрібні базові знання веб програмування.

До переваг статичних сайтів можна віднести:

  • Швидке завантаження сторінок;
  • Створити мінімальне навантаження на сервер, тому і вимоги до хостингу мінімальні;
  • Розробка статичного сайту обійдеться набагато дешевше;
  • З перенесенням ресурсу на новий хостинг взагалі не виникає проблем.

На відміну від незмінних статичних сайтів, динамічні є більш гнучкі, що стосується управління. Складові сайту точно такі ж – мова розмітки, текст, графіка, однак сторінки цього типу можна створювати попутно з мінімальними витратами часу. Динамічні сайти відрізняються відносно легким програмуванням за допомогою панелі адміністратора. На динамічному варіанті сайту потрібно зупиняти вибір, якщо здійснюється створення корпоративного сайту або інтернет магазину, коли буде часте оновлення сторінок. Ці сайти вже будуть реагувати на дії користувачів з подальшим підстроюванням під них. Для цього застосовуються технології серверних, а також клієнтських скриптів, за допомогою яких і виходять різні сценарії поведінки сайту на дії користувача. Однак не слід забувати і про мінуси при створенні динамічний сайтів. Вони мають велику вагу, як наслідок дають набагато більше навантаження на сервер.

Що стосується практичного питання і різниці між використанням того чи іншого виду сайту, то для сайту-візитки цілком достатньо статичного сайту, оскільки передбачається дуже рідкісне оновлення контенту. І зовсім інший приклад, − це інтернет магазини, які можуть функціонувати лише шляхом створення динамічних сторінок. Адже в цьому випадку передбачаються складні інтерактивні завдання, і статичним сайтам з цим ніяк не впоратися. Як видно з вищеописаного, кожен сайт створюється під певні цілі, і важлива наявність в якості інструменту веб майстра як першого, так і другого виду.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (1 голос)

Обговоримо Вашу
ідею?

×

Обговоримо Вашу ідею?