Технологія створення сайту

Технологія створення сайту

Сьогодні будь-яка, досить велика компанія неодмінно має свій сайт. Це не тільки візитна картка підприємства, а й важливий інформаційний і рекламний інструмент. Для створення бездоганно функціонуючих ресурсів звертаються до веб-програмістів. У своїй роботі вони використовують спеціальні технології. Нижче ми розберемо, з чого складається сайт, етапи та способи його створення. Пройдемося по всій технології створення сайту.

  1. Доменне ім'я. Простіше кажучи, це всім відома адреса сайту, який вказує браузеру його місце розташування. Серверна IP-адреса закріплюється за доменом. Ім'я сайту має бути абсолютно унікальним, оригінальним і незабутнім.
  2. Хостинг. Так називається місце сервера, де розміщені файли, база.

Домен, хостинг - основа для створення ресурсу - не набуваються, а орендуються за певну плату і на певний термін. Зазвичай компанії, що надають послуги реєстрації домену, надають і хостинг. Але клієнт має право зареєструвати домен і орендувати хостинг в різних місцях. Дуже важливо не забувати продовжувати оренду.

  • HTML, або мова гіпертекстової розмітки. Це базова мова веб програмування, складається з блоків - тегів. Те, що ми бачимо при перегляді веб-сторінки браузером, є його інтерпретацією HTML-коду. Тобто файл містить так звані мітки, які і вказують браузеру, як текст повинен відображатися.
  • CSS. Таблиця стилів. Використовується для додання HTML-сторінці певного зовнішнього вигляду.
  • JavaScript. Застосовується при необхідності створення інтерактивних сторінок. З його допомогою можна змінювати сторінку, писати текст, змінювати стилі, додавати теги, змінювати їх, реагувати на події виконанням функції, а також багато іншого.
  • PHP. Мова, розроблена для написання веб-сценаріїв, для автоматизації управління численними сторінками сайту.
  • Бази даних. Вся інформація з численних сторінок ресурсу зберігається в базах, що дозволяє легко маніпулювати ними. MySql - система, що дозволяє управляти базами даних. Вона функціонує відповідно до PHP.
  • Flash. Використовується для створення інтерактивної анімації веб-сторінок, банерів, мультимедійного представлення інформації. Основним інструментом Flash є векторна графіка.

Всі перераховані вище елементи взаємодіють між собою, об'єднуючись в загальну систему.

За допомогою HTML і CSS можливо створити сайти статичні. Це можуть бути візитки і подібного роду інші інформаційні ресурси. На цих мовах в принципі базуються всі ресурси. Для сайтів з більшою функціональністю і складними зоровими ефектами потрібно застосування додаткових засобів, які і були описані вище.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (1 голос)

Обговоримо Вашу
ідею?

×

Обговоримо Вашу ідею?