Цілі і методи просування сайтів

Цілі і методи просування сайтів

Перед тим, як перейти до безпосереднього просуванню сайту, слід визначити основні цілі. Оскільки починати безцільно розкрутку - це все одно що витрачати гроші даремно. Іншими словами, просування сайту має бути осмисленим, і потрібно чітко бачити перед собою мету.

Напевно, основні завдання для будь-якого сайту однакові - залучення нових клієнтів, популяризація послуг і продаж товарів, отже, метою оптимізації є досягнення цих завдань.

Ключовою метою будь-якої Seo-оптимізації є залучення якомога більшої кількості відвідувачів, причому не випадкових, а з цільової аудиторії. Потрібно продумати основні методи для того, щоб людина, яка хоче потрапити на ваш сайт, могла зробити це максимально оперативно.

Максимально ефективна розкрутка сайту досягається за рахунок використання потрібного тематичного контенту, в якому вміло розташовані ключові запити, відповідні тематичному наповненню сайту.

В результаті правильно проведеної оптимізації, сайт повинен виводитися на перших позиціях по відповідним тематичним запитам в пошукових системах.

Щоб досягти цієї, основної, а також другорядних цілей, таких як поліпшення іміджу компанії, популяризація, слід впроваджувати оптимізацію поетапно:

  • Перевірка сайту на помилки, і, як результат, можливі штрафні санкції від пошукових систем;
  • Складання коректного семантичного ядра;
  • Робота над кодуванням сайту;
  • Коригування тегів;
  • Розробка карти сайту;
  • Налагодження правильної роботи файлу robots.txt;
  • Перевірка текстів на унікальність і корисність;
  • Підготовка та розміщення унікальних статей, з коректно розташованими ключовими запитами;
  • Якщо того вимагає специфіка сайту - збільшення кількості підрозділів;
  • Налагодження внутрішньої перелінковки між сторінками сайту;
  • Плавне нарощування посилальної маси.

Впроваджувати ці етапи оптимізації можна на будь-якому етапі - як при розробці сайту, так і після завершення цієї стадії.

Не варто зациклюватися тільки на залученні відвідувачів на сайт, оскільки потрібно пам'ятати про те, що їх ще потрібно зацікавити. Іншими словами, якщо відвідувачі залишатимуть ваш сайт занадто швидко, навіть якщо він знаходиться на першій сторінці пошукової видачі, то рейтинг такого сайту буде знижений.

Тому при оптимізації слід приділяти увагу такому фактору як юзабіліті - навігація по сайту повинна бути максимально простою і зрозумілою, щоб відвідувач міг легко знайти інформацію, яка його цікавить.

Важливий фактор - сніппет і його зміст, під яким мається на увазі та частина тексту, яка виводиться на сторінці пошукової видачі. Від того, наскільки красиво сформульовано текст, залежить перехід кожного користувача.

Варто приділяти увагу наповненню сайту, якщо точніше, то потрібно розміщувати унікальні і цікаві тексти, які супроводжуються якісними ілюстраціями.

Компанія «Полюс Альфа» пропонує комплексну оптимізацію сайту, що включає всі методи і способи, які допоможуть досягти потрібної мети. Наша команда запропонує вам найбільш вигідну стратегію, яка буде відповідати специфіці сайту.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (1 голос)

Обговоримо Вашу
ідею?

×

Обговоримо Вашу ідею?