Веб-мода 2020 для дизайну сайтів

Веб-мода 2020 для дизайну сайтів

Тренди дизайну це щось сміливе, зухвале, що кидає виклик усталеним канонам. Однак кожен власник сайту хоче, щоб його ресурс був зручним, звичним і елементарно зрозумілим. Саме тому власники компаній не хочуть нічого змінювати, боячись відлякати потенційних клієнтів і вважаючи такий експеримент невиправданим ризиком. Проте, представлені в цій статті оригінальні тренди дизайну більш інших інструментів здатні залучити аудиторію і стати родзинкою сайту.

Мінімалізм і порожній простір

Ідеї ​​мінімалізму актуальні вже кілька років і як і раніше в тренді. Багато користувачів втомилися від рясніють яскравими картинками і перевантажених текстами сайтів. У той час як лаконічний дизайн розслабляє і дозволяє сконцентрувати увагу на головному. Як приклад можна привести головну сторінку Maaemo - досить відомого норвезького ресторану. А ті відвідувачі, які необхідна інформація, бронь або подарункова карта, можуть відразу перейти на потрібну сторінку. Елегантне мінімалістичне рішення «нічого зайвого» - приваблює своєю простотою і зрозумілістю.

темний режим

Згідно зі статистикою, все більше користувачів віддають перевагу темному режиму в налаштуваннях, включаючи електронну пошту, додатки, браузери. Тренд темної естетики ідеально підходить для створення сайту, де кольорові інтерфейси зіграють роль яскравих акцентів. Кольорові елементи на темному тлі вдало використовуються веб-студією Полюс Альфа.
бунтарська типографіка

Стандартними шрифтами вже нікого не здивуєш. А ось привернути увагу за допомогою непарних інтервалів, розривів і великих розмірів - досить сміливий і цікавий експеримент. Важливо тільки пам'ятати, що користувач повинен легко зрозуміти сенс ідеї і що таким способом до нього хочуть донести. Як варіант - сайт дизайн-студії з Італії К95.

Художні ілюстрації та колажі

Результати професійних бізнес-фотосесій стандартні і передбачувані. Тиражовані стокові зображення також будуть не настільки цікаві і привабливі як художні ілюстрації. Унікальні намальовані персонажі, творчо зроблені в Photoshop колажі додадуть сайту свіжості, автентичності і гарантовано привернуть увагу. Саме таким прийомом успішно скористалася креативна студія illo.

3D-елементи

Об'ємність додає реалістичності дизайну. Тривимірні фігури відмінно виглядають як декор тексту або як фонові об'єкти. Це цікавий варіант для презентації власної продукції, що дозволяє вигідно продемонструвати її гідності. Наприклад - нова модель кросівок.

Нестандартне розташування блоків

Розміщення блоків по стандартній сітці з чітко вирівнюються елементами виглядає надокучили і нудним. В тренді 2020 року сміливе «живе» нашарування. Аж до накладання текстів на зображення і перекриття значками елементів призначеного для користувача інтерфейсу, як у розробників Yourra.

Градієнт

Кілька років тому на піку популярності були монотонні і монохромні градієнти. Зараз на п'єдесталі їх потіснили контрастні варіанти, яскраво розцвічуючи сірі будні. Цей оригінальний прийом все частіше використовується для фільтра зображень, акцентування заголовків, як фон сайту, для оформлення банерів.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Рейтинг 0.00 (0 голосов)

Обговоримо Вашу
ідею?

×

Обговоримо Вашу ідею?