Випадання сторінок з індексу

Випадання сторінок з індексу

Розробляючи і просуваючи сайт-візитку, інтернет магазин або будь-який інший сайт в мережі інтернет необхідно стежити за якістю сайту. Пошуковий робот з певною періодичністю перевіряє кожну сторінку web-ресурсу і в разі недовіри до будь-якої сторінки робот перестає її індексувати. Це називається випадання сторінок з індексу пошукових фільтрів.

Випадання сторінок з індексу веде до того, що за результатами запитів користувачів в пошуку ці сторінки не будуть відображатись. Що неминуче знижує позиції в рейтингу цілого сайту, а незабаром і повне зникнення з мережі. Весь час і кошти на створення сайту витрачені даремно.

Для уникнення підрахунку збитків необхідно розуміти причини, за якими сторінки можуть випадати з індексу.

По-перше, технічні проблеми. Програміст повинен з відповідальністю підійти до питання розробки сайту і його оновлення, а особливо до вибору хостингу. Будь-які технічні проблеми можуть перешкодити стабільному розвитку ресурсу. Неякісний хостинг з тривалими простоями серверу, на якому розташований сайт завдає непоправної шкоди. Якщо під час чергової перевірки сайту ботами котрась із сторінок не буде виявлена, то вона автоматично випаде з індексу.

По-друге, неякісний контент і «вкрадений» дизайн. Відмовляючись від послуг професійного дизайнера і копірайтера, сайт наражається на небезпеку. Пошукові фільтри ретельно стежать за дубльованим контентом. На сьогоднішній день сайтів так багато, що інформацію для них потрібно підбирати з урахуванням специфіки сайту. Всі тексти повинні бути унікальні і тим більше цікаві відвідувачам. А дизайн виробляє найперше враження про ресурс. Користувач підсвідомо залишається на сайті, який йому більш симпатичний.

По-третє, продаж посилань і заборонений контент. Надмірна кількість посилань, що продаються, не схвалюють пошукові машини. Продаючи посилання на заборонені сайти, сайти під баном і ті, що підозрюються в шахрайстві, цей ресурс автоматично викликає підозру. Теж саме стосується і не тематичних посилань, наприклад, на абсолютно сторонню тематику, котра не приносить ніякої користі цільовій аудиторії. Контент, що містить піратські копії або порушує авторське право так само сприяє швидкому виключенню з індексу. Не кажучи вже про контент для неповнолітніх та з елементами насильства.

Звичайно ж перераховані вище причини є не єдиними, але наймасовішими. Зустрічаються і навмисні атаки зловмисників і збої в роботі пошукових систем, але часто дрібні неполадки зникають після наступного оновлення системи.

Для запобігання всіх неполадок і миттєвого вирішення проблеми випадіння сторінок з індексу краще звернутися до професіоналів в сфері розробки та обслуговування сайтів, якими є співробітники компанія «Полюс Альфа».

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (1 голос)

Обговоримо Вашу
ідею?

×

Обговоримо Вашу ідею?