Як пов'язані SEO та маркетинг

Як пов'язані SEO та маркетинг

Ці два напрямки роботи з сайтами тісно взаємопов'язані, навіть більше – взаємодоповнюють один одного. У той час, як основним призначенням Seo-оптимізації є швидке знаходження сайту клієнтами, то маркетинг потрібен безпосередньо для продажу. Якщо Seo-роботу можна розділити на внутрішню і зовнішню, то маркетинг набагато об'ємніше поняття, складається з більшої кількості компонентів. Seo якраз і є складовою, цінним інструментом в роботі маркетолога. Поставити знак «дорівнює» між Seo і рекламою ніяк не можна, оскільки перше працює за іншим принципом. Додатково до маркетингу в мережі можна віднести контекстну рекламу, партнерські програми, email-розсилку і роботу з соц. мережами.

До внутрішньої Seo-оптимізації можна віднести дизайн і текстове наповнення. Все те, що зробить сайт зручнішим і привабливішим для користувача. А контент повністю враховує інтереси людини, який зайшов на ваш ресурс і відповідає на питання, які можуть виникати у користувачів. Якраз правильно складене семантичне ядро сайту і дозволить вивчити всю глибину питання, без різниці, це надання послуг або товарів. Якщо після створення сайту, була проведена якісна внутрішня Seo-оптимізація, то потенційний клієнт знаходить всю потрібну інформацію на вашому ресурсі, а при консультації, шукати відповіді вже на другорядні і уточнюючі питання. Зіграло чи Seo тут функцію маркетингу? Звичайно, будь-яка вичерпна інформація позитивно впливає на продаж товарів і послуг. Коли це є на вашому сайті, питань не виникає, сумніви швидко розсіюються, і потенційний покупець хоче зробити покупку.

Чи не менше користі для генерації продажів дає зовнішня оптимізація. Розвивати цю сторону маркетингу допомагають посилання, розміщені на інших ресурсах. Однак завжди потрібно враховувати пропорцію якості і кількості індексу цитування, без її дотримання можна і під фільтр пошукових систем потрапити. Не всі посилання в рівній мірі інформативні та корисні користувачам. Важливо, щоб тематика ресурсу була дотримана. А сьогодні Яндексом і Гуглом швидко знаходяться будь-які посилання спамного характеру, боротьба з ними посилена останнім часом, тому не варто зловживати довірою. Трафік з таких посилань не вартий тих ризиків.

Працювати самому над Seo або шукати допомоги у професіоналів? Тут важливо розуміти, що ваші зусилля також можуть бути винагородженні і дати непогані результати при наявності базових знань, проте це може займати велику частину часу. Але ж скільки ще часу потрібно для інтернет магазину і роботу з товаром, починаючи від пошуку і до закупівлі. Деякі власники сайтів не зовсім адекватно оцінюють свої сили, а потім розриваються між першочерговими функціями і накопиченого на себе додатковими обов'язками. Саме тому простіше і краще замовити розкрутку сайту, його грамотну оптимізацію в компанії «Полюс Альфа», щоб не шкодувати про витрачений час або його нестачу.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Рейтинг 0.00 (0 голосов)

Обговоримо Вашу
ідею?

×

Обговоримо Вашу ідею?