Як скласти технічне завдання на створення сайту

Як скласти технічне завдання на створення сайту

У створенні повноцінного web-сайту бере участь кілька фахівців і замовник, який хоче на виході отримати конкретний продукт. Кожна людина в ланцюжку робіт з розробки та просування сайту повинна отримати конкретне завдання, і на заключному етапі надати своє рішення наступному фахівцевы, у якого теж є завдання, але вже те, що стосується його спеціалізації.

Технічне завдання - документ, що описує процес розробки сайту і його кінцевий вигляд. Цей документ складається з менеджером проекту, тому що він знає тонкощі роботи всіх ланок і допоможе скоротити час, як замовника, так і співробітників web-студії.

Правильне технічне завдання складається з декількох частин

  1. Цілі і завдання майбутнього ресурсу. У першому розділі технічного завдання потрібно визначити загальний напрямок сайту, які цілі у власників ресурсу і які проблеми користувачів може вирішити сайт. Тут важливо описати цільову аудиторію сайту і як повинен виглядати завершений ресурс (загальні принципи).
  2. Структура сайту. Цей розділ є одним з найголовніших, тому що в ньому описується вся структура сайту: блоки головної сторінки, вид і кількість внутрішніх сторінок, наповнення всіх сторінок. Чіткий опис архітектури сайту, в першу чергу дизайнеру, допомагає зрозуміти бажання клієнта і створити унікальний макет.
  3. Контент для просування сайту. Замовник описує який контент хоче бачити на сайті: тематика статей або опис. У цьому ж розділі описуються можливості додавання і редагування новин після запуску сайту в мережі інтернет. Важливо відзначити які новини і як часто будуть з'являтися на сайті.
  4. Функціональна структура. В даному розділі описується завдання, найбільш близьке верстальнику і програмісту. Очевидно, що створення сайту візитки і інтернет магазину кардинально відрізняється функціоналом: переходи по сторінках, кнопки, форуми, корзина або картки товарів. Від працездатності всіх кнопок залежить зручність користування сайтом, і як наслідок, успішність проекту.
  5. Додаткова інформація. Вся інформація, яка не входить в перераховані вище розділи, але повинна бути вказана, вноситься в останній додатковий розділ. Наприклад, при замовленні пошукового просування сайту, можна вказати якими методами клієнт хотів би просувати ресурс і яких результатів хоче досягти. Ще це можуть бути особливі побажання замовника або технічні питання.

Компанія «Полюс Альфа» надає якісні послуги з розробки, запуску, просуванню і технічної підтримки web-сайтів будь-якої складності. Проект-менеджер компанії допоможе скласти правильне технічне завдання для економії, як Вашого часу, так і часу на створення проекту.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (1 голос)

Обговоримо Вашу
ідею?

×

Обговоримо Вашу ідею?