Як соціальні мережі впливають на SEO?

Як соціальні мережі впливають на SEO?

Не потрібно бути фахівцем в області розкрутки сайтів, щоб зрозуміти наскільки соціальні канали впливають на позиції сайту при правильному їхньому веденні та регулярному наповненні. Для цього достатньо бути користувачем соціальних мереж, щоб зрозуміти наскільки це очевидно. Проте є й такі оптимізатори, які стверджують зворотне, ніби ведення соціальних мереж з метою розкрутки сайту - марна трата часу. Може у кого-то це і не працює з невідомих причин, однак лідери пошукових систем Google і Яндекс запевняють, що на соціальні сигнали звертається чимала увага. Соціальні мережі просто вражають сучасними можливостями просування ресурсів, починаючи від анонса контенту і закінчуючи коментуванням і голосуваннями. Причому закономірність до банального проста: в разі зростання популярності контенту, починає зростати популярність ваша або ж вашого сайту. Додатково крім трафіку, ви ще отримуєте посилання на ваш сайт. Саме тому молоді сайти починають активну роботу з просування з соц. мереж, потихеньку підключаючи до неї і роботу з сайтом.

При цьому вплив соціальних мереж на просування сайту можна розділити на кілька типів:

  • Безпосередній вплив. До нього слід віднести будь-яку соціальну активність (лайки, репости, передплатники). Сюди відносять посилання з ключовими словами, що ведутьі на головний сайт, це є відмінним додатком до природної посилальної масі. Ще одним фактором прямого впливу є трафік. І він виражається в тому, що при активній роботі над групою, велика частина відвідувачів переходять на ваш сайт. І це робиться для того, щоб дізнатися більше додаткової інформації про товар або ж самої компанії.
  • Непрямий вплив. До такого впливу слід віднести збільшення швидкості індексації сторінок вашого сайту. Також перехід по посиланню з соц. мереж впливає на поведінковий фактор, адже в цьому випадку відвідувачі знають, що на ньому очікувати і вже шукають інформацію по справі. У разі зв'язку соц. мережі з сайтом, на сайт переходять підготовлені відвідувачі, які знають, що їм потрібно.

Можна створювати соціальні групи під сайт-візитку або корпоративний сайт. Наприклад, в групі соціальної мережі можна розміщувати новини та будь-яку цікаву інформацію на тему товарів і послуг, а вся основна інформація і контакти будуть на головному сайті. Чим швидше ви зв'яжете між собою ці два ресурси, тим краще.

Поки компанією «Полюс Альфа» ведеться розробка сайту в Києві, відразу ж потрібно починати вести групи, спільноти або публічні сторінки Вконтакте, Фейсбук, Твіттер і т.д.

Вплив соціальних мереж на SEO і позиції сайту очевидно, багато власників могли в цьому переконатися на власному досвіді, однак сподіватися тільки на ці фактори не потрібно. Робота з сайтом повинна бути всеосяжною і вестися відразу в декількох напрямках. Ідеальним вважається поєднання зовнішньої роботи з внутрішньою оптимізацією і якісним контентом.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (3 голосов)

Обговоримо Вашу
ідею?

×

Обговоримо Вашу ідею?