Як вибрати доменне ім'я

Як вибрати доменне ім'я

Коли приходить час зареєструвати і запустити сайт, перед власником ресурсу стає проблема вибору доменного імені. І варто підійти до цього питання з усією відповідальністю. Адже URL-адресу або коротко домен - не просто назва сайту в інтернеті, але ще унікальна презентація компанії в мережі, яка безпосередньо впливає на позиції сайту в пошуковій видачі.

Правильно підібране доменне ім'я може стати запорукою успішної роботи сайту та як наслідок, підтриманням високого іміджу компанії. У виборі домена є тільки одна спроба, тому що змінити його на протязі всього існування сайту просто неможливо. Доменне ім'я краще підібрати під час створення сайту, щоб врахувати його при створенні логотипу або головного банера.

Адреса ресурсу повинен відповідати назві компанії, товару або послугам, що надаються. Особливо це актуально для відомої компанії, яку користувачі швидше за все будуть шукати за назвою або за назвою бренду в разі широкого асортименту. Ще одним критерієм для назви можуть бути ключові запити користувачів. Для домену можна підібрати найактуальніший запит в певній категорії.

Як же вибрати правильне ім'я домену для залучення клієнтів і розширення впізнаваності бренду?

  • коротка фраза або слово найбільш вдалий варіант у визначенні доменного імені. Чим довше фраза, тим складніше її запам'ятати і написати без орфографічних помилок, що безсумнівно зменшить кількість користувачів, які зайшли на сайт;
  • доменне ім'я, яке легко запам'ятовується швидше призводить ресурс до популярності. Наприклад, це може бути співзвучне поєднання двох слів або несподівана комбінація, яка викликає незвичайні асоціації. У будь-якому випадку адреса повинна залишитися в пам'яті у відвідувачів;
  • відрізняється від інших. Якщо більшість гідних імен в певній тематиці зайняті, власники сайтів починають додавати дефіси і цифри в назву ресурсу. Цей метод не принесе плодів, а тільки заплутає майбутніх клієнтів. Спробуйте додати трохи креативу і, може це зробить ресурс популярним;
  • зрозумілий для цільової аудиторії в будь-якій точці світу. Навіть якщо сайт розрахований на поширення по одній країні, можливо, цікаві поновлення зможуть розширити аудиторію і до розмірів континенту. Ще важливо врахувати легкість у вимові доменного імені.

Як тільки Ви підібрали якісне унікальне доменне ім'я, поспішіть його зареєструвати за своїм ресурсом в мережі інтернет. Тому, як в день по всьому створюється більше 500 сайтів і для всіх підбираються імена. Якщо хто-небудь встигне раніше Вас додати потрібне ім'я, то доведеться робити все заново.

Можна купити адресу дорослого сайту, що недавно звільнилась, і як наслідок, буде мати певний індекс цитування. Це буде перевагою в просуванні –Ви отримаєте вже готову аудиторію або результати роботи SEO-фахівця раніше, ніж при просуванні з нуля.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (1 голос)

Обговоримо Вашу
ідею?

×

Обговоримо Вашу ідею?