Яка тематика найбільш проста в просуванні?

Яка тематика найбільш проста в просуванні

Серед різного роду заявок на створення сайтів в компанії «Полюс Альфа» зустрічаються часом і нестандартні. Якщо в більшості випадків у людини є ідея, бізнес, творчість, діяльність і він хоче їх максимально представити в мережі інтернет, то звичайно на основі цього і створюється сайт. Але буває велике бажання створити сайт, а ось з тематикою проблематично. Такі сайти створюються для розкрутки і подальшої їх монетизації. В цьому випадку всі хочуть отримати результат швидше, тому і цікавляться найпростішою тематикою в просуванні. Цілком природно, що в такому випадку саме від обраної тематики і буде залежати подальший дохід власника.

Якщо вивчити найбільш відвідувані запити в Гугл і Яндекс, то ними будуть тематики спамного і деструктивного характеру. Іншими словами ті, що нічого людині не дають, не несуть ніякої користі, і в більшості випадків навпаки, − викликають залежність. Так, мова йде про сайти еротичного характеру,  с азартними іграми та іншими дурницями. Тому відразу відкидаємо цей спектр. Далі можете перебирати всі виникаючі ідеї, вірніше запити, і дивіться рівень трафіку по ним. Щоб сайт можна було розкрутити, трафік повинен бути досить великим.

Розглянемо всі складові, з огляду на які можна правильно підібрати тему для свого майбутнього сайту.

  • Звертайте увагу на сезонність трафіку. Не вибирайте сезонні тематики, оскільки в цьому випадку трафік на вашому сайті буде прямо залежати від певного періоду.
  • Наявність реклами в результатах видачі. Важливий показник, на який завжди потрібно звертати увагу. Дивіться на праву колонку у видачі, наскільки вона заповнена, зверніть увагу на спецрозміщення і т.д. Ну й зрозуміло, що тему потрібно відразу відсівати, якщо реклама по ній не видається.
  • Оцінюйте конкурентів тематики. Для аналізу конкурентів, також варто використовувати рівень трафіку.
  • Скільки коштує один клік при налаштуванні контекстної реклами? Чим вище вартість кліка, тим більш «грошовою» вважається тематика, здатна в майбутньому принести вам чималий дохід.
  • Не забувайте про головне. Серед всіх «грошових» тем ставки робіть на ту, що вам найбільш близька. Адже і розкрутка сайту в цьому випадку буде захоплюючим процесом, і для читачів такий ресурс буде цікавішим. Люди завжди відчувають віддачу, і якщо сайт наповнюється бездушно і без інтересу, то і просування буде гальмувати.

Всі ці параметри можна відстежити в вордстат, якщо вас цікавить Яндекс, або ж в аналогічному сервісі Гугл. По кожній із них виписуйте свої спостереження і незабаром у вас складеться уявлення про те, на яку тематику для сайту слід звернути увагу. При проведенні аналізу, не забувайте враховувати ту географічну локалізацію, яка для вас актуальна. Деякі дані можуть вас здивувати. Ви, наприклад, могли думати, що вподобана тематика корисна і затребувана, однак насправді все навпаки.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (1 голос)

Обговоримо Вашу
ідею?

×

Обговоримо Вашу ідею?