Якими бувають сайти

Якими бувають сайти

Якщо ви тільки визначаєтесь з тим, який сайт створити, буде незайвим провести короткий огляд існуючих різновидів ресурсів, щоб вибрати найбільш підходящий.

Отже, одним з найпопулярніших сайтів кілька років тому була домашня сторінка, яка являє собою проект окремо взятої людини, де викладені біографія, творчість, фотографії, цікаві факти. Як правило, такий проект викликає інтерес у творця і невеликого кола його знайомих. Деякі сайти стають винятком (Гоблін, Екслер). Монетизувати такий сайт є проблемою, навіть якщо його відвідуваність висока.

Сайт-візитка - це, просто кажучи, домашня сторінка, але не людини, а бренду або магазину. Як правило, на сайті-візитці присутні не більше ніж 20 сторінок, представлено мінімум інформації, лаконічною і по справі. Найчастіше такі сайти створюються з метою поліпшити імідж компанії, до того ж, його розробка коштує відносно дешево.

Ще один різновид сайтів - сателіти, які є допоміжними ресурсами, створеними з метою просування основного сайту. Такі ресурси створюються у великій кількості, для підвищення ефективності просування.

Інформаційний сайт вважається одним з найбільш поширених, створюється з метою заробітку на контекстній рекламі або партнерських програмах з аналогічною тематикою. Чим вище якість сайту, тим перспективніше буде заробіток і вище ефективність просування. Сайти специфічної тематики просуваються досить складно, тому реклама на них буде коштувати дорого. Складно визначити, в якій тематиці краще створювати сайт - тут все залежить від кваліфікації веб-майстра.

Блоги - різновид сайту, який втратив колишню популярність, але йому також варто приділити увагу. У широкому розумінні блог є мережевим щоденником, в якому може бути опублікована будь-яка інформація, що стосується автора. У розумінні просування сайтів блоги використовуються для того щоб налагодити контакт з користувачами. Наприклад, компанія з продажу електроніки може публікувати в блозі цікаві відео огляди, ділитися цікавими або смішними фактами зі свого життя. Сайти з блогами користуються популярністю у користувачів, звичайно ж, за умови, що блог ведеться кваліфікованим фахівцем.

Такі блоги називаються корпоративними, ведуться неофіційною мовою, яка допомагає встановити зворотний зв'язок з користувачами, розташувати їх до себе.

Порталом називається великий сайт, на якому розташовані розділи різних напрямків (чати, форуми, каталоги сайтів, магазини, розділ знайомств). Як правило, це великі проекти, на яких є можливість зареєструвати свою поштову скриньку, присутні інтерактивні можливості, постійні оновлення.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (1 голос)

Обговоримо Вашу
ідею?

×

Обговоримо Вашу ідею?