Юзабіліті сайту: що це і як його поліпшити

Юзабіліті сайту: що це і як його поліпшити

Юзабіліті (з англійської usability) називається сукупність факторів, які впливають на позитивне сприйняття сайту користувачами. Юзабіліті відноситься до одного з ключових критеріїв, які підвищують конверсію, отже, збільшують потік клієнтів на ваш сайт.

Якісне, продумане юзабіліті гарантує, що користувач не задає собі питань - «Де тут розташована кнопка«Купити» або «Як знайти потрібний товар»? На сайті, де все продумано і підпорядковане тільки інтересам користувача, знайти все легко і просто. Наприклад, кнопка «Вгору», розташована внизу сторінки, спрощує перехід користувача до загального меню. Це особливо актуально, якщо на сайті розміщені довгі статті.

Існують прості і зрозумілі способи поліпшення якості юзабіліті, зокрема, це робота над навігацією, удосконалення елементів меню, підвищення зручності перелінковки. Знижують юзабіліті будь-які помилки в коді сторінок сайту, тому аудит технічної складової має велике значення для поліпшення його роботи.

Дуже важливою складовою є робота над дизайном. Важливо щоб колірна гамма, розташування основних елементів меню і сторінок відповідали загальному наповненню сайту.

Наповнення контентом також має безпосередній вплив на юзабіліті, оскільки від того, наскільки якісні і зрозумілі тексти бачить користувач, залежить його ставлення до сайту.

В опрацюванні юзабіліті SEO-фахівці дотримуються правила трьох кліків, яке позначає, що знайти будь-який товар користувачеві необхідно за три кліка.

Важливо зробити акцент на таких елементах як меню, сторінка з контактами, кнопки «Купити» і «Замовити». Якщо користувач інтуїтивно орієнтується в структурі вашого сайту, це підвищує рівень довіри. До вас на сайт буде приємно зайти і проводити там час.

Чи не обов'язковим, але бажаним елементом юзабіліті є соціальні кнопки, за допомогою яких відвідувачі можуть ділитися цікавою інформацією. Крім поліпшення сприйняття сайту, ця особливість ще й позитивно впливає на конверсію.

Компанія «Полюс Альфа» надає професійні послуги поліпшення показників юзабіліті.

На першому етапі ми обов'язково проводимо аудит сайту, з метою виявлення помилок, невідповідності основним правилам, і тільки після цього приступаємо до роботи. Якщо сайт не відрізняється привабливим дизайном, виявлені помилки в технічній складовій, наша злагоджена команда SEO-фахівців швидко призведе ваш ресурс в ідеальний стан.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Рейтинг 0.00 (0 голосов)

Обговоримо Вашу
ідею?

×

Обговоримо Вашу ідею?