Захист контенту на сайті

Захист контенту на сайті

З тими прискореними темпами, як сьогодні створюються сайти в інтернет просторі, зовсім не дивує хаос в використанні контенту. Є велика кількість користувачів, які не зважають на авторські права, без будь-яких докорів сумління копіюють текст, картинки і видають їх за свої. Найцікавіше, що це не суть проблеми. Адже може бути таке, що можна потрапити під санкції пошукових систем якраз оригіналу, тобто автору під приводом копіювання матеріалу. Такі випадки зараз не рідкісні, тому проблема захисту контенту актуальна не тільки для студії «Полюс Альфа», а й усіх, хто зацікавлений у створенні сайту для себе або компанії.

Не всі ще знають про те, які заходи потрібно вжити для захисту матеріалу від копіювання, тому це буде відмінний привід для розкриття цієї теми. Для багатьох майстрів-самоучок, які до цього не знали про таку можливість, викладений далі матеріал буде дуже цікавий, а також корисний для розкрутки сайту і якісного представлення інтересів вашої компанії, організації або ваших власних.

Найвідоміші і найбільш використовувані на сьогоднішній день способи захисту сайту:

  • Можна зробити так, щоб при копіюванні матеріалу автоматично додавалася посилання на ваш сайт. Все більше сайтів використовують цю функцію зі зворотним посиланням. Цей варіант захисту легко реалізується шляхом вставки в файл шаблону спеціального скрипта.
  • Ще частіше можна зустріти неможливість копіювання, а саме виділення тексту і картинок. Відключається функція виділення аналогічно, шляхом додавання спеціального скрипта.
  • Для тих, хто не користується ще таким зручним сполучення клавіш, як Ctrl + C і Ctrl + V, захистити зображення і статті можна за допомогою відключення дій правої кнопки мишки.
  • У сервісі Яндекс Вебмайстер, можна відразу після розміщення статті на сайті, зафіксувати цю дію, тобто додати текст і в цьому випадку саме ваш варіант буде вважатися першоджерелом. Подібний захист можна використовувати в Гугл +, досить створити акаунт, заповнити розділ з посиланнями, вказати ім'я та адреса вашого сайту. Таким чином буде відбуватися не тільки захист, а й більш швидка популяризація ресурсу.
  • Ну і не варто забувати по внутрішню перелінковку, як це наприклад - веб аналітика. З такими зворотними посиланнями виключається можливість плагіату за рахунок копіювання, а навпаки буде додатковим джерелом посилальної маси. Є також способи і зовсім непомітного розміщення таких посилань в тексті.

Якщо для перших способом потрібні базові знання html-коду і маніпуляцій з ним, то в двох останніх пунктів можна і зовсім обійтися без цього. Більш того, підходить такий захист навіть для блогерів. Не можна з повною впевненістю сказати, що на якийсь із цих перерахованих типів захисту немає протидіє сили, проте не потрібно упускати можливості заявити про своє авторство. Потрібно заявляти про свої права, і викликати хоча б настороженість з боку копіпастеров.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (1 голос)

Обговоримо Вашу
ідею?

×

Обговоримо Вашу ідею?