Зручна навігація - ключ до популярності

Зручна навігація - ключ до популярності

При розробці web-сайту необхідно враховувати не тільки приємний дизайн і унікальний контент, але ще й зручну навігацію. Ресурси з простою і зрозумілою навігацією користуються більшою популярністю, ніж ті, де потрібно кілька хвилин шукати потрібну кнопку, перемикаючись з різних сторінок і розділів.

Спрощена структура особливо актуальна для великих проектів і при створенні інтернет-магазину. Такі ресурси найбільш навантажені інформацією, а їх користувачі повинні моментально розібратися в побудові сайту для здійснення цільової дії.

У разі потрапляння з пошукової видачі відразу на внутрішню сторінку, відвідувач повинен максимально швидко зрозуміти, де він знаходиться і як рухатися по сайту далі. У цьому допоможе демонстрація заголовка сторінки або каталогу, а логотип розширить впізнаваність бренду і його популярність.

Грамотна навігація включає кілька основних форм, існування якісного ресурсу без яких просто неможливо.

Меню сайту - найважливіший елемент навігації сайту, який повинен бути присутнім навіть на невеликому ресурсі. На внутрішніх сторінках можна не дублювати меню з головної сторінки, але обов'язково показати користувачам, де вони знаходяться. Нехай навіть за допомогою шапки або списку. Так само відвідувачам зручно користуватися фільтрами, сортуванням і рядком пошуку по сайту або категоріям.

Карта сайту допомагає не тільки користувачам розібратися в структурі ресурсу, але ще і пошуковим роботам, що позитивно впливає на індексацію сайту і його ранжування. Дотримуватися правила переходу на потрібну сторінку за три кліка практично неможливо на навантажених ресурсах без впровадження карти сайту.

Допоміжні віджети, наприклад, посилання на нові статті або товари, схожі продукти або найпопулярніші товари. Такі віджети сприяють рівномірному розподілу маси посилань і відвідувань по сайту.

Хлібні крихти, дублюючи розділ, на який потрапив користувач, дають чітке розуміння про знаходження на сайті. Дані посилання зазвичай розташовують під шапкою вгорі сайту, і сприяють зручному переключенню по сторінках, наприклад, перехід на кілька сторінок назад.

Особистий кабінет актуальний для інтернет-магазинів. Користувач бачить свої замовлення, може зберегти продукти, що сподобались і безпосередньо через корзину оплатити обраний товар. Дуже зручно стежити за місцезнаходженням купленого товару.

Найлегший спосіб зібрати інформацію про відвідувачів, дізнатися їх переваги і розширити клієнтську базу - форма зворотного зв'язку. Таким чином Ви створюєте деякий діалог з користувачами і можете пропонувати товар або послугу через розсилку на електронну пошту аудиторії.

Фахівці компанії «Полюс Альфа», маючи багаторічний досвід в розробці сайтів, створять зручну грамотну навігацію по ресурсу в поєднанні з сучасним дизайном, що дозволить вивести Ваш сайт на високі позиції в пошуковій видачі.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Рейтинг 0.00 (0 голосов)

Обговоримо Вашу
ідею?

×

Обговоримо Вашу ідею?