6 типів цікавих постів для блогу

Як правильно писати пости для блогу

Торкнемося тему блогів і створення постів до них. При цьому маються на увазі не тільки окремі блоги, але і ті, які власники створюють, як повноцінний розділ ресурсу. Прекрасний спосіб підвищити інтерес до сайту – це додати до нього блог. Вони в будь-якому випадку призначені для однакової мети - залучати відвідувачів регулярно оновлюється контентом.

Чому важливо регулярно оновлювати контент

Деякі власники взагалі думають, що достатньо замовити створення сайту і клієнти або читачі хлинуть потоком. З такою кількістю сайтів, що зараз функціонують, спочатку складно привернути увагу. Потрібно вміти зацікавити відвідувачів, бути корисним для них і звичайно регулярно оновлювати контент. Адже з часом з'являються відвідувачі, які будуть регулярно відвідувати ваш сайт. І якщо на ньому не буде нової інформації, вони просто перестануть заходити до вас. В такому випадку у багатьох настає розчарування, з'являються думки про марність інтернету взагалі, і непрацюючого ресурсу зокрема. Але ж все набагато простіше – потрібно стежити за сайтом.

Особливо важлива регулярність, якщо ви паралельно робите репости на інші ресурси і проводите просування в соціальних мережах сайту. Тому важливо регулярно писати статті, а якщо не можете знайти натхнення, то пишіть про запас, коли воно є. Також для наповнення сайту контентом, ви завжди можете звернутися в компанію «Плюс Альфа».

6 типів цікавих постів

А тепер невеликі підказки звідки можна черпати ідеї і як знаходити нові теми, розуміти настрій вашої читацької аудиторії.

Отже, по-порядку:

  1. Щось корисне, що здатне викликати інтерес аудиторії, буквально зачепити її. Відвідувач захоче негайно прочитати до кінця такий матеріал. Однак корисне може бути різноплановим. Можна ж викласти корисний матеріал в сфері специфічних інтересів. Наприклад, ви дуже любите шити одяг, знаєте про це багато цікавого і плюс розвиваєтеся, шукайте завжди нові матеріали для практичного застосування. І якщо у вас блог з пошиття, то ви знаєте, що чекають від вас читачі. Це бути інноваційна техніка крою або придуманий особисто вами стібок або дизайн сукні, це все в будь-якому випадку зачепить аудиторію вашого блогу, оскільки у неї точно такі ж інтереси. Однак корисним матеріал може бути і в загальнолюдському плані. Це ваш корисний досвід, ваші усвідомлення, що стосуються звичайних життєвих речей – здоров'я, розваги. Останнє хоч і буде завжди корисним, проте слід пам'ятати, що відходити далеко від тематики блогу не варто. Як варіант можна ввести рубрику з періодичністю в одну або два тижні, щоб в ваших матеріалах не зміг заплутатися читач.
  2. Знання. Це докладна інструкція або майстер клас як зробити щось. Така інформація завжди дозволяє відчути читачеві себе більш освіту і професійніше в конкретній темі. При складанні такого матеріалу головне придумати інтригуючий заголовок, щоб корисна інформація стала привабливою, щоб її змогли помітити.
  3. Історії. Можна публікувати історії свої або клієнтів. Всі щось цікаве, що відбувалося в житті але в рамках заданої тематики блогу. Якщо людина чимось захоплюється довгий час, то як правило таких історій предостатньо. Тут при написанні важливо зачепити увагу в першому абзаці. Спочатку сюжет можна розкрутити навколо цікавого героя, цікавого місця дії і т.д.
  4. Новини зі сфери, цікавою для вашої цільової аудиторії. Це може бути цікава статистика, спостереження тенденцій останніх років або ж заклик до обговорення якоїсь конкретної новини. Такі пости зазвичай доповнюються безліччю коментарів постійних читачів, оскільки вони пожвавлюють їх, викликають емоції.
  5. Спілкування з аудиторією. Це можуть бути питання з листів або ж ті часті теми, які найбільш часто піднімаються замовниками і т.д. Тут важлива умова – людський фактор. Відвідувач побачить питання і подумає: «і мені таке було цікаво буквально вчора» і звичайно захоче прочитати матеріал до кінця і зайти через пару днів для перевірки оновлення.
  6. Розважальні пости. Ось якраз те, що найбільше люблять в соціальних мережах. Це можуть бути картинки, анімовані історії, анекдоти, причому все це в рамках тематики блогу.

Це все що стосується наповнення блогу і постів. Однак попутно вас може зацікавити як проводити оптимізацію блогу, про це писалося вже раніше. Сподіваємося інформація по контенту була для вас цікавою та пізнавальйно.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (1 голос)

Обговоримо Вашу
ідею?

×

Обговоримо Вашу ідею?