8 основних причин просідання позицій сайту

Причини випадання сайту з топ-10

Багато замовників звертаються з проханням допомогти при виявленні падінь позицій сайту. Деякі настільки звикають бачити свій сайт в ТОПі, що виявлення факту просідання сторінок вводить їх в стан паніки. Однак панікувати не потрібно, натомість потрібно для початку розібратися в причинах цього явища, а вже потім працювати над підвищенням видачі сайту. Якщо визначити причину, які ваші дії або ряд зовнішніх факторів призвели до цього, то можете бути впевнені, що півсправи вже вирішено.

Для початку розглянемо найпоширеніші причини падіння позицій сайту, а вже потім кілька порад від «Полюс Альфа» щодо вирішення даної проблеми. Вивчивши нижче перераховані причини, вам буде простіше зрозуміти і вашу конкретну ситуацію, якщо до цього у вас не було ніяких ідей.

Основні причини падіння позицій сайту

  • В першу чергу пошукові системи швидко сканують і реагують на погіршення контенту на сайті. Це найпоширеніша причина просідання позицій в Яндексі і Google. І якщо переглянути деякі сайти, то саме це можна побачити. Спочатку йде супер наповнення, а потім як правило, втрачається регулярність оновлення контенту, а у деяких ще й тексти з'являються сумнівної якості. Багато хто наповнює краденими текстами, або купують абсолютно дешеві на біржах. Якщо ви не можете самостійно писати контент, то краще співпрацювати з копірайтером. Це два варіанти, інші не підходять, перевірено це вже безліч разів. Пошуковики не так легко провести, вони прагнуть видавати користувачам тільки найякісніший контент.
  • Якщо ви припинили нарощувати кількість посилань (причому різко), то можете не дивуватися тому факту, що сайт повільно сповзає вниз. Плюс до цього, з боку пошукових систем можуть вживатися санкції щодо вашого сайту, якщо мова йде про раптовій відміні нарощування посилань. Справа в тому, що будь-які різкі зміни підозрілі, як зростання, так і падіння, пошукові системи відразу це інтерпретують, як штучне формування попиту, а з цим вони невпинно ведуть боротьбу завжди.
  • Якщо було здійснено ряд глобальних змін і нововведень, не кажучи вже про редизайн, то практично завжди це веде до просідання позицій в пошукових системах. Потрібно або прийняти цей факт і працювати над оптимізацією сайту, або вводити нововведення поступово, якщо вони, наприклад, багатоетапні.
  • Може впливати і хостинг на рівень видачі вашого сайту, як не дивно. Цю причину багато якраз і не беруть до уваги. Коли таке може спостерігатися? Якщо були збільшені скрипти або сайт росте швидко в розмірах, то навіть самі перевірені сервера можуть давати збої, переставати справлятися з великою непередбаченої навантаженням. Слід своєчасно вибирати послуги хостингу потужніше.
  • Впроваджені нові або змінені звичні алгоритми ранжирування весь час стають причиною втрати колишніх позицій.
  • Зупинка просування в соціальних мережах, або навіть невелику перерву в цьому, можуть викликати також просідання позицій веб-ресурсу з урахуванням того, що раннє на цю розкрутку робився великий акцент.
  • Витіснення позицій сайту конкурентами цілком природньо і від цього нікуди не дітися. Боротися з цим не потрібно, просто весь час поліпшувати і удосконалювати свій сайт. А вивчати сайти конкурентів можна і треба, щоб зрозуміти, що вам не вистачає. При правильній такій роботі ви завжди будете на крок попереду.
  • Якщо ваш веб-ресурс потрапив під фільтр пошукових систем за однією з численних причин, то це природно може провокувати падіння позицій, а буває навіть і повне випадання з індексації. Найчастіше таке відбувається через застосування сумнівних способів розкручування (сірі або чорні методи, про які так багато зараз пишуть).

Що потрібно зробити?

В першу чергу не потрібно панікувати і засмучуватися, оскільки зібраність допоможе вам зробити правильні дії і повернути все на свої місця. Головне, що причина визначена і тепер потрібно всі сили направити на ряд відповідних заходів, ну або в якості альтернативи звернутися до майстрів «Полюс Альфа», які допоможуть вирішити цю проблему на професійному рівні.

Однак зробимо акцент на те, що якщо він зупинився падінь банальні і не дуже серйозні, то це під силу зробити і самим власникам. Для цього потрібно:

  • поліпшити якість наповнення контентом і домогтися регулярності в цьому;
  • продовжувати з колишньою регулярністю купувати високоякісні посилання;
  • повернутися до старої версії дизайну, відмовившись від оновлень, які, швидше за все не оцінили користувачі і т. д.

 Так само хотілося б нагадати, що раннє в нашому блозі вже давалися актуальні рекомендації щодо розвитку блога. Всі поради застосовні і до інших типів сайтів, тому можете ознайомитися ще й з цим матеріалом.

Але мають місце бути і випадки, коли без допомоги професіоналів просто ніяк не обійтися. В цьому випадку для швидкого відновлення колишніх позицій звертайтеся за допомогою до нашої компанії!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (1 голос)

Обговоримо Вашу
ідею?

×

Обговоримо Вашу ідею?