LSI (ЛСІ) копірайтинг: технологія написання текстів

LSI (ЛСІ) копірайтинг

Вже цей термін не є новим, але у багатьох клієнтів все ще викликає здивування, особливо коли доводиться пояснювати, як правильно наповнювати сайти. Адже багато хто з замовників намагається зробити це своїми силами після створення сайту. При цьому велика частина замовників на відмінно справляється з цим, а решта таки вважають за краще замовляти написання та розміщення текстів в веб-студії «Полюс Альфа». У статті розглянемо найновітніші технології написання текстів, чим власне і є LSI-копірайтинг, в основі якого лежить принцип латентного семантичного індексування.

Чому цей вид текстів зараз користується попитом?

З кожним роком функціонал пошукових роботів стає все більш організованим. Тепер сео-прийоми, до яких усі звикли перестали були настільки актуальними, оскільки в ТОП тепер швидше просунути корисні для користувача статті. Мало підібрати ключі, потрібно врахувати всі синоніми та близькі за значенням слова, аж до російської та англійської написання. Іншими словами, тема в тексті повинна бути розкрита по максимуму. Адже що там говорити, багато майстрів розміщували тексти потоком, роблячи акцент лише на наявність ключів, про все інше не особливо турбувалися. Тепер це все менш і менш актуально. На сьогодні важливо зробити релевантної запиту всю статтю, а не кілька фраз, щоб пошуковики почали просувати сайт вгору у видачі. LSI (ЛСІ) копірайтинг – це один з найефективніших типів контенту, здатних залучати трафік на ваш сайт. Умови реальності роботи пошукових систем можна приймати або відкидати, справа кожного, але вони існують і від цього нікуди не дітися. Тому нижче розглянемо основні правила написання і підбору LSI (ЛСІ) фраз.

Основні правила написання текстів LSI (ЛСІ)

Все LSI-фрази можна розділити на 2 наступні категорії:

  • Синоніми;
  • Супутні, пов'язані з тематикою.

За допомогою першої групи можна уникнути частих повторень ключових слів, а друга допомагає якісно розкрити тему в статті. LSI- фрази в будь-якому випадку пов'язані з основним запитом, і в їх переліку входять найрізноманітніші по частотності слова, близькі за значенням.

Тепер виникає цілком закономірне питання: «де можна зібрати список таких фраз?».

  • Ядро LSI (ЛСІ)-фраз можна скласти за допомогою пошукових підказок. При цьому вводячи в пошуковий рядок основний актуальний запит, кількість підказок у Гугла і Яндекса відрізняється, у останнього його в 2-3 рази більше.
  • Інструмент Яндекс Wordstat. Знаходимо запити схожі в таких розділах, як права колонка Яндекс Wordstat, «разом з цим шукають». Схожий спосіб пошук є і в Гугл.
  • Не завадить повивчати сніппети (фрагмент видається тексту) в Топ-10 і звернути увагу на ті, що найбільш зустрічаються.
  • Генератор семантичного ядра SeoPult. У ньому згенеровані всі вищеперелічені способи пошуку і зібрані в цьому сервісі.

Після того, як фрази зібрані, потрібно виділити найактуальніші, з чим працювати далі. Потрібно виходити з поставлених завдань – текст повинен продавати, або нести інформацію і описувати товар. У каталозі інтернет магазину використовуються одні LSI-фрази, а для розміщення статті в блог, наприклад, зовсім інші. Залишається тільки гармонійно вписати їх в текст. Хочеться відзначити, що робота з LSI-фразами може застосовуватися не тільки до нових текстів, а й з метою корекції вже існуючих.

Метод використання LSI-фраз –дуже актуальний на сьогодні, але не вирішає нажаль проблему якості тексту. Вписувати їх потрібно грамотно і з розумом. Адже можна використовувати всі підібрані слова, але стаття буде нечитаючою.

Звертаючись до компанії «Полюс Альфа» ви завжди можете розраховувати на послуги копірайтингу для створення сайтів з високою відвідуваністю та стабільним доходом.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (1 голос)

Обговоримо Вашу
ідею?

×

Обговоримо Вашу ідею?