Розкрутка сайтів за допомогою відео контенту

Розкрутка сайтів за допомогою відео контенту

Просування за допомогою відео матеріалів, які розміщені на сайті або на каналі Youtube зараз популярно, як ніколи. Колись раніше вже обговорювалася в блозі тема майбутнього за відеоконтентом, і тепер це вже можна спостерігати в реальності. Наскільки розкрутка сайту за допомогою відеоматеріалів актуальна і здатна приносити плоди. Справа в тому, що за допомогою відео можна швидше зацікавити і викликати довіру у потенційних клієнтів. Відео швидше дає уявлення про компанію, ніж десятки написаних текстів.

Але не всі ролики користувачі будуть знаходить і відкривати. Для першого потрібно, щоб відеоматеріали були правильно оптимізовані, а для другого потрібен цікавий контент, корисність і барвисте оформлення. Однак є й такі ролики, які в переважній більшості випадків приречені на успіх і користувачі просто інтуїтивно, часом не усвідомлюючи чому, тягнуться відкрити їх. Буває маркетологи настільки постаралася, що користувачеві абсолютно не потрібна інформація певного напряму, але настільки інтригуючу назву або заставка, що відкрити підштовхує елементарне цікавість.

Команда «Полюс Альфа» теж давно вивчає дані питання розкрутки сайтів за допомогою відеороликів і є певні спостереження з цього приводу. Наведемо приклад 8 типів роликів, які практично завжди привертатимуть увагу користувачів. При цьому чинники, що привертають увагу, можуть бути самими різними, від квітів оформлення і до стилю зйомки, подачі матеріалу. Вибиралися ролики з продають, рекламних і просто інформаційних.

Ролики, які викликають інтерес у користувачів

  1. Якщо замість звичайної реклами, зробити акцент на корисності товару і продемонструвати роботу, то це швидше зацікавить передплатників, а ще попутно розважить їх. Такого роду роликів по 10-15 секунд багато в Інстаграмме, і вони набирають неймовірну кількість переглядів серед господинь. Особливо це важливо робити для кухонних гаджетів. Новинка може залучати своєю назвою, а ось як користуватися нею ніхто й гадки не має. Якщо на ділі показати, що все просто, стає ще більш цікавим в десятки разів.
  2. Навчальні корисні ролики. Найчастіше у вигляді покрокової інструкції. Це можуть бути ролики про те, як без знання англійської купувати речі на американських сайтах або пошити собі сукню, не володіючи при цьому складними професійними навичками.
  3. Відгук про роботу. Ось з такими роликами потрібно ретельно працювати, особливо придумуючи опис і назва. Так, такі ролики відкривають не так часто. Але, якщо в назві зазначено про дозвіл тієї чи іншої проблеми, яка теоретично може стосуватися 50-60% користувачів, то в такому випадку це буде цікаво. Наприклад, такі назви і тематики завжди будуть викликати інтерес: «Як я навчився мотивувати себе», «Після консультації я перестав боятися виступів», «Після курсу я схудла на 20 кг.» І т.д. Добре якщо будуть фото до або після або результати, ефект після отримання консультацій або подібних послуг.
  4. Проморолики. Якщо потрібно, щоб проморолик для просування визначних подій став популярним, потрібно зробити для нього барвисту, креативну «обгортку». Пряма реклама вже давно не цікава. Повинна бути асоціативна історія, розповідь, які здатні викликати емоції, буквально запалити користувача. Взагалі, будь-який ролик можна вважати шедевром, якщо користувач наживає кнопку «повторний перегляд». Але це вже справжня магія маркетингової і рекламної сфери. Це під силу справжнім професіоналам. Ну а для початку потрібно забезпечити ролик такими важливими складовими, як красивий відеоряд, оригінальний сценарій, що запам'ятовується музика.
  5. Короткі, але змістовні ролики. Так! Саме короткі відео набирають мільйони переглядів. У соц. мережах в новинній стрічці відео йдуть підряд і конкурують за увагу читача. Щоб залучити й утримати увагу, потрібно робити відео коротким. Ролики коротше 20 секунд набагато частіше доглядають до кінця. Якщо у вас є основне довге відео, слід просто вирізати і показати найяскравіші моменти.
  6. Яскраві барвисті ролики. Заставка більше привертає увагу за типом «яскраві літери на білому фоні». Однак не всі компанії можуть робити настільки строкаті ролики, оскільки це не солідно і навряд чи зіграє на їх користь. Будь-яке відео ще має працювати на імідж компанії. Можна в такому випадку просто пам'ятати про переваги червоного або інших кольорів. Це запрограмовано в нас еволюцією: червоний колір найбільше виділяється на зеленому тлі природи і сприймається в тваринному світі як застережливий знак. Ми підсвідомо реагуємо на цей колір, як на щось, що вимагає нашого безпосереднього уваги і негайної реакції.
  7. Якщо ви вмієте «зачарувати словом». Безсумнівно, є такі особистості, які можуть переконувати голосом. Вони досягають величезних успіхів, працюючи менеджером по телефону. Справа в тому, що мова, дикція, тембр голосу дуже важливі в презентації послуг, продукції. Потрібен професійних підхід до озвучці поза кадром текстів. Однак, щоб ролик відкрили, знову ж таки потрібно яскраве і переконливе оформлення.

Такі типи роликів, як огляди, дайджести, інтерв'ю, історії знаменитостей також приречені на успіх, оскільки вони і займають топові позиції за кількістю переглядів. Тут головне грамотно скласти сценарій, продумати подачу і успіх гарантовано!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (1 голос)

Обговоримо Вашу
ідею?

×

Обговоримо Вашу ідею?