Способи прийому платежів на сайтах

Способи прийому платежів на сайтах

Для організації діяльності інтернет магазину мало замовити стандартний дизайн сайту, він повинен також враховувати особливості здійснення оплати покупцями. Саме тому, коли замовляється розробка сайту, важливо робити акцент на цей нюанс, докладно пояснити фахівцям компанії «Полюс Альфа» які платіжні системи бажані для вашого інтернет магазину, щоб ваш сервіс працював без помилок в майбутньому.

Мабуть, ніякий сайт більше так не потребує наявності платіжних систем, як інтернет магазин. І зараз покупці шукають саме такий ресурс. Адже в цьому випадку можна здіснювати покупки, роблячи проплати через кордони і радуючи своїх родичів. Є ще й багато інших випадків, коли є гостра потреба саме в оплаті продукції прямо на сайті. Розглянемо в цій статі найосновніші платіжні системи, які використовуються на сьогоднішній день інтернет магазинами в Україні.

Що потрібно враховувати перед вибором платіжної системи для сайту?

Якщо ви почнете вивчати всі існуючі платіжні системи, то можете і заплутатися в їх виборі. Для деяких це взагалі можна порівняти з пошуком вільної ніші для створення інтернет магазину, оскільки в мережі можна знайти дуже суперечливі відгуки з різних способів оплати. Тому потрібно відразу визначитися з тим, за якими критеріями ви будете робити вибір для свого сайту.

Отже, завжди враховуйте:

  • Середню вартість чека на вашому сайті, може бути вам буде досить використовувати sms-платежі;
  • Специфіку аудиторії, адже может бути, що великий вибір способів оплати на вашому сайті неминуче призведе до збільшення кількості покупок в інтернет магазині;
  • Є можливість самостійно підключення до різних платіжних систем, або ж використання для цих цілей різних агрегаторів.

Найпопулярніші способи прийому платежів

Тепер більш детально про самих способах прийому платежів.

  1. Використання платіжної системи. Для цього потрібно в першу чергу зареєструватися в системі, встановити певний ліміт на оплату. На сьогодні віддають перевагу таким платіжним системам, як Webmoney, Qiwi-гаманець, Яндекс-гроші і т.д.
  2. Термінал оплати, які розміщуються в великих маркетах і торгових центрах. Для власника магазину потрібно буде обов'язково прив'язати його до терміналу. Недолік може полягати в тому, що клієнтам ще потрібно знайти термінал, хоч їх мережу зараз стає все ширше і ширше.
  3. Універсальна система – це і є згаданий вище агрегатор, тобто об'єднання різних платіжних систем, а всі кошти виводяться на один рахунок. Прикладами універсальних платіжних систем вважаються Robokassa, Assist і ін.
  4. Sms-платежі досить актуальні при низькій вартості товарів. Більше підходить в якості оплати за надані послуги. Для користувачів одні плюси, адже потрібно мати достатній баланс на телефоні і просто відправити код на вказаний номер. А ось для власника сайту потрібно укладати договори з декількома операторами.
  5. Банківська картка – це ще один популярний спосіб оплати, для якого потрібні карти Visa MasterCard. Недоліками вважаються зростання шахрайства в останні роки, коли крадуться дані банківських карт, тому багато клієнтів з обережністю ставляться до цього способу, хоч він і вважається найпоширенішим в світі.

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (1 голос)

Обговоримо Вашу
ідею?

×

Обговоримо Вашу ідею?