Текстури в веб-дизайні

Текстури в веб-дизайні

Успіх сайту залежить від багатьох складових, навіть, здавалося б, на перший погляд незначних. Це і вжиті заходи SEO-оптимізації, правильно підібраний контент, якісний дизайн. Дизайн в свою чергу теж складається з декількох складових. Всі знають, ну або здогадуються, про значення і асоціації кольорів в дизайні сайту. Тому навіть на перший погляд не примітна річ впливає на формування думки користувача про сайті. Сьогодні поговоримо про текстури в веб-дизайні. Що це таке? Який ефект дає? У веб-дизайні під текстурою розуміється різного роду імітація поверхонь, такі як камінь, папір, дерево, тканину і т.д.

Створення сайтів від компанії «Полюс Альфа» ставить перед собою головне завдання – привернути увагу користувача і допомогти вирішити йому його ж питання (запропонувати послугу або товар, яких він потребує). Так ось саме «залучити» відноситься до дизайну сайту. І які тільки фішки не придумують веб-дизайнери, щоб зробити сайт оригінальним, щоб залучити і затримати погляд користувача. Ось текстура в дизайні якраз і відноситься до таких фішок. Розрізняють поняття геометричних, піксельних, фотографічних, матеріальних текстур і т.д.

Використання текстур є найправильнішим і взагалі єдино можливим способом створення рельєфності і об’єму при розробці дизайну. З текстурами можна нескінченно проводити експерименти і кожен раз досягати нових і цікавих ефектів. Можна використовувати, як найпростіші можливості використання текстур, так і найскладніші її реалізації. Наприклад, при розробці корпоративного сайту, потрібно створити цікавий візуальний ефект, який би чіпляв відвідувача. Для цього створюється градієнтний, облагороджений фон, що його ускладнює і робить оригінальним. Також використання текстури допомагає зробити перехід між тонами фону ледве помітним. За допомогою такого легкого використання текстури, зовсім непомітно додається деталізація.

Крім корпоративних сайтів, сайтів-візиток, текстуру можна досить ефективно використовувати для блогів. Так навіть шаблонний дизайн буде виглядати більш ємко та оригінально, при цьому з ефективністю виділяється найважливіший вміст сайту.

Однак в тих випадках, де потрібен чіткий контраст, потрібно використовувати складну текстуру, за допомогою чого можна ефектно виділити заголовок, зробити поділ між колонками контенту. Але є одне «але», про яке потрібно завжди пам'ятати. Важливо не перестаратися з застосуванням текстур, щоб вони не відволікав відвідувачів і не забирали всю їхню увагу, адже завдання дизайну полягає зовсім не в цьому. Потрібно створити в цілому загальне приємне і гармонійне перебування користувачів на тому чи іншому сайті, однак ці рамки будуть відрізнятися для кожної сфери, все залежить від тематики сайту. Будь-який дизайнерський прийом потрібно використовувати з розумом, − це саме те, що відрізняється професійного дизайнера від любителя. Дизайнери дуже тонко відчувають грань між «добре» і «занадто».

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (1 голос)

Обговоримо Вашу
ідею?

×

Обговоримо Вашу ідею?