Верстка сайту: види, особливості, відмінності

Верстка сайту: види, особливості, відмінності

Верстка є одним з важливих етапів розробки сайту веб-майстрами, раніше вже докладно описувався весь процес і що за чим йде послідовність в цій статті: Етапи створення web-сайту. У цій статті ми розглянемо саму верстку, в чому вона полягає і яких типів буває. Без верстки не може бути створений жоден сайт, тому і виділяють в середовищі веб-майстрів таку спеціалізацію, як верстальник. Під версткою мається на увазі процес перекладу графічного макету в повноцінні веб-сторінки для подальшого розміщення в мережі інтернет. Завдяки застосуванню верстки, можна підвищити або знизити так звану еластичності сайту, адаптувати ресурс до коректного відображення в різних пошукових системах і на різних пристроях. Саме верстка сайту визначає, як в майбутньому буде протікати робота після цього етапу створення.

Мало тільки намалювати привабливий шаблон – роботи по створенню сайту набагато складніше. Важливо ще вміти правильно застосовувати готовий дизайн на сайті. Справа в тому, що готовий зверстаний шаблон застосовується на сайті за допомогою мов програмування, наприклад, HTML, CSS і т.д. І тут починається найскладніше. Адже від того, наскільки добре веб-майстер володіє мовами програмування залежить ідеальність зверстаного їм сайту.

Веб-дизайнери виділяють наступні три типи макета верстки:

  • З можливістю розширення верстка. Сайти після такої верстки будуть відображатися задовільно у всіх браузерах, але є ризик виникнення різних проблем в процесі роботи.
  • Шаблонна верстка. Із суворим дотриманням розміру рядка і інших параметрів.
  • «Гумова» або «пристосовувана» верстка дає відмінне відображення на всіх моніторах, незалежно від якості дозволу.

Крім цього, потрібно знати про різні верстки HTML-сторінок. Їх існує два типи, однак другий із застосуванням таблиць використовується все рідше. Справа в тому, що використання таблиць ускладнює сайт, і як наслідок завантаження сторінок відбувається довше. Все більше клієнтів хочуть замовляти створення сайту із застосуванням сучасної блокової технології. Вже з самої назви стає зрозуміло, що побудова веб-сторінок відбувається з окремих блоків. Ще така верстка називається семантичної. Головна відмінність полягає у високому ступені точності структурних елементів. При цьому в блоковій верстці таблиці використовуються, але як елемент для оформлення.

І ще крім перерахованого вище, відрізнятися може розмітка при верстці сайту. Використовується логічна, а також фізична розмітка. У першому випадку орієнтир йде на визначення призначення окремих елементів. Така розмітка створює можливість для зручної роботи сайта на мобільних пристроях, комп'ютерах або апаратурі для друку.

Звертаючись в компанію «Плюс Альфа», ви можете бути впевнені, що верстка буде проведена професіоналами з використанням сучасних технологій, що полегшуює роботу з сайтом в майбутньому. Гарантовано якість роботи на будь-якому етапі розробки сайту, верстки в тому числі!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (1 голос)

Обговоримо Вашу
ідею?

×

Обговоримо Вашу ідею?